קרקר כוסמין שבולת שועל זירעוני דלעת וחמניות/ ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה, משך הכנה 60 דקות, כמאה יחידות.
החומרים:
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס פתיתי שיבולת שועל דקים
3/4 כוס גרעיני חמניות קלופים
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
חצי כוס שומשום מלא או רגיל
כפית וחצי מלח
2 כפיות זעתר
2 כפות שמן זית
500 מל' (חצי ליטר) מים פושרים
לזרייה לפני האפייה: 1/2 כוס קצח/ שומשום שחור .

צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

ההכנה:
מכניסים קמח כוסמין ,פתיתי שבולת שועל,שומשום ,גרעיני חמניות גרעיני דלעת וזעתר
לקערה ומערבבים. מוסיפים מלח מים ושמן ובוחשים בכף עץ.
מתקבלת בלילה נוזלית. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות גדולות של תנור מרופדות בנייר
אפייה. כל שהקרקרים דקים יותר כך יהיו פריכים וטעימים יותר. כדאי שתשימו לב
שהשכבה דקה מאוד.
מפזרים מהקצח על הבלילה שבתבנית.
אופים בתנור שחומם ל- 160 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים בגלגלת
פיצה למעויינים בגודל 3X2 ס"מ.
מחזירים לתנור ואופים במשך 20 דקות .כדאי להשגיח שהקרקרים לא משחימים יתר על
המידה.
מקררים ומפרידים את הקרקרים זה מזה . מאחסנים בקופה סגורה היטב או בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.