יום שלישי

|

|

18/11/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/11/2025

|

יום שלישי

קרקר כוסמין שבולת שועל זירעוני דלעת וחמניות/ ליאורה כהן

צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

דרגת קושי קלה, משך הכנה 60 דקות, כמאה יחידות.
החומרים:
1 כוס קמח כוסמין
1 כוס פתיתי שיבולת שועל דקים
3/4 כוס גרעיני חמניות קלופים
1/2 כוס גרעיני דלעת קלופים
חצי כוס שומשום מלא או רגיל
כפית וחצי מלח
2 כפיות זעתר
2 כפות שמן זית
500 מל' (חצי ליטר) מים פושרים
לזרייה לפני האפייה: 1/2 כוס קצח/ שומשום שחור .

צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

ההכנה:
מכניסים קמח כוסמין ,פתיתי שבולת שועל,שומשום ,גרעיני חמניות גרעיני דלעת וזעתר
לקערה ומערבבים. מוסיפים מלח מים ושמן ובוחשים בכף עץ.
מתקבלת בלילה נוזלית. יוצקים את הבלילה לשתי תבניות גדולות של תנור מרופדות בנייר
אפייה. כל שהקרקרים דקים יותר כך יהיו פריכים וטעימים יותר. כדאי שתשימו לב
שהשכבה דקה מאוד.
מפזרים מהקצח על הבלילה שבתבנית.
אופים בתנור שחומם ל- 160 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים בגלגלת
פיצה למעויינים בגודל 3X2 ס"מ.
מחזירים לתנור ואופים במשך 20 דקות .כדאי להשגיח שהקרקרים לא משחימים יתר על
המידה.
מקררים ומפרידים את הקרקרים זה מזה . מאחסנים בקופה סגורה היטב או בהקפאה.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

2 תגובות

  1. הכנתי את הלחמניות שלך מקמח מלא אבל שיניתי ושמתי חלק כוסמין לבן יצא אליפות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]