יום ראשון

|

|

12/10/2025

לאישה החרדית

|

|

|

12/10/2025

|

יום ראשון

בייגל כמו במאפיה/ השפית ליאורה כהן

צילום: ליאורה כהן

דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: כשעתיים, כמות 17 בגטים

החומרים לבאגט:

1 ק"ג קמח

1.5  כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2.5 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)

2 כפיות מלח

4 כפות שמן

לטבילה לפני האפיה:

3 כוסות שומשום

5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק – מכניסים את המים, השמרים והסוכר לקערת הלישה ומתסיסים במשך 10 דקות. מוסיפים קמח ומלח ומתחילים ללוש. מוסיפים את השמן ולשים במשך כ-8 דקות.

מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך כחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל-17 חלקים שווים ומרדדים כל חלק ומגלגלים לגליל באורך 25 ס"מ

מניחים את גלילי הבצק בתבנית אפיה מרופדת כאשר קו התפר כלפי מטה

מכינים בשתי קערות נפרדות את המים ואת השומשום

טובלים כל גליל בצק בתחילה בקערת המים הפושרים ואחר כך בקערת השומשום

מתפיחים כ-10 דק' ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ב-190 מעלות למשך 15 דקות

מניחים את הבאגטים על רשת צינון לפני האיחסון

הבאגטים טובים בהקפאה

 

 

 

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]