דרגת קושי: קלה, משך ההכנה: כשעתיים, כמות 17 בגטים
החומרים לבאגט:
1 ק"ג קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים (600 מ"ל)
2 כפיות מלח
4 כפות שמן
לטבילה לפני האפיה:
3 כוסות שומשום
5 כוסות מים פושרים
מכינים את הבצק – מכניסים את המים, השמרים והסוכר לקערת הלישה ומתסיסים במשך 10 דקות. מוסיפים קמח ומלח ומתחילים ללוש. מוסיפים את השמן ולשים במשך כ-8 דקות.
מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך כחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-17 חלקים שווים ומרדדים כל חלק ומגלגלים לגליל באורך 25 ס"מ
מניחים את גלילי הבצק בתבנית אפיה מרופדת כאשר קו התפר כלפי מטה
מכינים בשתי קערות נפרדות את המים ואת השומשום
טובלים כל גליל בצק בתחילה בקערת המים הפושרים ואחר כך בקערת השומשום
מתפיחים כ-10 דק' ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ב-190 מעלות למשך 15 דקות
מניחים את הבאגטים על רשת צינון לפני האיחסון
הבאגטים טובים בהקפאה
4 תגובות
ווואו נראה ממש טוב בל"נ אכין
תודה על המתכון
לא רשום כמה סוכר
כמה סוכר???????
במתכון מופיע 2.5 כוסות מים (60 מ”ל) וזה לא מסתדר לי