עוגיות שוקולד צ'יפס אמריקאיות ב3 גרסאות
עוגיות משובחות, רכות ושמנמנות, מפוצצות בשוקולד או עדשים. פשוט ממכרות.
חשוב לשמור על כמה כללים לתוצאה מושלמת- השתמשו בחומרים בטמפרטורת החדר. מדדו בכוס מדידה, לקבלת מרקם קשה ותר משתמשים ביותר סוכר, למרקם רך יותר ביותר סוכר חום , אין לוותר על המלח לאיזון מושלם של הטעמים, השתמשו בשוקולד איכותי בלבד, זה משפיע על הטעם הסופי, מערבלים בוו גיטרה ולא במקצף, אין לעבד יותר מדי לאחר גיבוש החומרים, הקפידו על אחידות בגודל העוגיות, הוציאו את העוגיות בזמן כשהן עדיין בהירות לקבלת עוגיות רכות ולא קשות
החומרים הדרושים:
3 כוסות קמח
2 ביצה
100 גר חמאה או נוטרינה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר חום בהיר
2/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
כפית תמצית וניל
תוספות: (אחד או יותר לבחירה)
2 1/4 כוסות שוקולד ציפס מריר או שוקולד גרוס/ שוקולד ציפס לבן או גרוס גס/ שוקולד חלב גרוס גס/ 2 כוסות שוקולד לבן עם חצי כוס עדשים
לעוגיות חומות , ממירים 20 % מהקמח לאבקת קקאו איכותי.
לבצק מתאים לעיצוב- כוסות, טארטלטים.. משמיטים את אבקת האפייה
אופן ההכנה:
1.מערבלים את החמאה או המרגרינה עם הסוכר וסוכר וניל לקבלת תערובת אחידה ואורירית ללא גושים.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת להטמעה.
- מוסיפים את כל היבשים ומערבבים
מוסיפים את השוקולדים והתוספות, ומאחדים.
- יוצרים כדורים ומסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפיה לא מדי צפוף בתבנית, העוגיות מתפשטות באפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל180מעלות כ10 דקות, העוגיות מתקשות כשהן מתקרות.
טיפ למשלוח- אורזים בקופסת מתנה מרופדת בנייר משי וקושרים בסרט
רעיון לעיצוב-
קאפקייק עוגיות שוקולד ציפס קשת בענן
משתמשים בבצק עוגיות במתכון מקורי, ממלאים תבניות שקעים ואופים.
מזלפים קצפת חלבית או פרווה בצורת עננים, לוקחים שטיח חמצוץ מחליף צבעים, חוצים לחצי, ונועצים את 2 הצדדים לתוך הקצפת.
טרטלט עוגיות שוקולד ציפס
משמיטים את אבקת האפייה מהבצק, מצננים במרקק כשעה. מרדדים לעובי חצי ס"מ, ומרפדים תבנית שקעים מסיליקון.
מקפיאים שעה, מרפדים בנייר כסף הדוק. רצוי לשים מישקולת מעל נייר הכסף של שעועית יבשה, או לכסות בתבנית שקעים תואמת נוספת.
אופים כ15 דקות עד שהבצק מוכן.
ממלאים בגנש, מצננים ומזלפים קצפת חלבית או פרווה.
ניתן למלא בכדור גלידה וקצפת
מוס שוקולד
להוסיף בננות מעל הגנש
למלא בגנש עם ביצה ולאפות עוד 10 דקות
ועוד כטוב בעינכם.
כוס חלב עוגיות
משתמשים בבצק שוקולד ציפס רגיל, מרפדים והדקים לתבניות שקעים גבוהות מסיליקון, ומקפיאים שעה.
מרפדים בנייר כסף, ומשקולת עד לגובה שפת הכוס. ואופים כשהבצק קפוא 20 דקות ומצננים. מוציאים בזהירות מהתבניות.
ממיסים שוקולד, יוצקים לתוך הכוס, מנענעים את השוקולד על מנת שיכסה את מלא פנים הכוס, ומטפטפים את השוקולד המיותר חזרה לקערת השוקולד המומס. טובלים את שפת הכוס בקערת השוקולד המומס, לקבלת קצה משוקולד. כשהשוקולד מתקשה, ממלאים בחלב. שותים את החלב ולאחר מכן אוכלים את העוגייה!
3 תגובות
סליחה על הבורות ,אני חדשה באפיה, מה זה "גנש"?
גנש-זה שוקולד שממיסים בריץ על הגז(לפי מיטב ידעתי)
שוקולד ושמנת ביחס שווה (100 גרם שוקולד מול 100 גרם שמנת וכן הלאהה) מומסים או במקרוגל או בבן מארי (שזה קערה שמניחים מעל סיר עם מים רותחים וממיסים על זה שוקולד ושמנת)