מהתמצאות קלה בתחום הקטניות נוכל לספר לכן כי יש שני סוגי כוסמת: חומה וירוקה.
הכוסמת החומה – היא כוסמת שעברה תהליך קלייה בתנור.
הכוסמת הירוקה היא כוסמת שלא עברה תהליך קלייה בתנור אלא תהליכי ייבוש טבעיים בלבד ושמרה של ערכים תזונתיים גבוהים ויתרונות תזונתיים ובריאותיים רבים.
עד לשנים האחרונות הכוסמת הירוקה לא הייתה מוכרת בארץ , ולרוב היא מוכרת בעיקר ברוסיה.
יתרונות הכוסמת:
מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים ובכך תורמת לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
מכילה חלבון צמחי איכותי אשר מתעכל יותר בקלות בגופנו ונספג ביעילות רבה.
אין בה גלוטן, לכן היא מתאימה לצליאקים.
מכילה ריכוז גבוה של מינרלים וויטמינים והיא עשירה בברזל, סלניום, אבץ, נחושת ומגנזיום.
אחד הויטמינים בהם עשירה הכוסמת הירוקה הוא ויטמיני B, שידוע כאחד ממקורות האנרגיה הראשיים של הגוף.
היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך ולכל מתאימה לסוכרתיים.
היא בעלת אחוזי שומן נמוכים, לכן מתאימה לירידה במשקל ולשמירה על משקל תקין.
הכוסמת מכילה חומר אשר נקרא אינוזיטול שידוע כמרכיב תזונתי חשוב בתפריט של חולי סכרת ומשפר ייצור של חלב אם, ולכן מומלץ לצריכה לנשים מניקות.