בואו נלמד רגע על שלוש סיבות עיקריות להתעוררות החשק העז למתוק:
1. לא ישנתן כמו שצריך –
אתן מרגישות עייפות והגוף דורש אנרגיה זמינה עכשו וברוב המקרים זה מתבטא בצורך בפחמימות מעובדות בינהם סוכרים!
וזה כמו גלגל שלג ….
כי זו בדיוק הסיבה השנייה לחשקים לפחמימות וסוכרים.
2. פחמימות פשוטות – ככל שהתזונה שלנו תכלול פחמימות פשוטות , כך יהיה לנו קשה יותר לשמור או להתמיד בכל תהליך .
אם אכלנו בארוחה הקודמת פחמימות מעובדות כמו פסטה, לחם לבן, מאפים או כל מזון אחר שעשוי מקמח לבן (או קמח תפוחי אדמה… או קמח מצה..) יתחיל משחק במחזור הדם שלנו – רמות הסוכר שלנו יעלו משמעותית וירדו מאוד מהר, מה שייצור לנו חשק לעוד פחמימות פשוטות (לרוב אחרי ארוחה מתבטא ברצון למשהו מתוק).
3. העמסתן בארוחה הקודמת על מערכת העיכול משמע אכלתן כמות גדולה מדי ועכשו הגוף שוב דורש אנרגיה זמינה…
אז מה מומלץ לעשות?
אין דרך אחרת מלבד תכנון
אנחנו חייבים לתכנן בין אם זה יום לפני/ שבוע לפני או באותו הבוקר ,
שבכל ארוחה נכלול חלבון איכותי בכמות יחסית גדולה לעומת הפחמימה וכמובן ירקות בעדיפות לטריים בצלחת!
יום נפלא ומאוזן❣️
לעוד טיפים חשובים ומתכונים מוזמנת להצטרף לקבוצת הבריאות שלי במספר – 055-5593839