שבת

|

|

15/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

15/03/2025

|

שבת

עוגת תפוזים לשבת חורפית במיוחד

אין כמו עוגת תפוזים אותנטית כדי לענג בה שבת חורפית, גשומה וקרה - דמיינו את כוס התה לידכם ואת הגשם נוקש על החלונות ולכו להגשים לכם חלום
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

לתבנית עגולה ח"פ/ תבנית פלא/ 2 תבניות אינגליש קייק 

  • 2/3 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 5 ביצים 
  • כוס מיץ תפוזים 
  • קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד)
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם) או שקיק אבקת אפיה
  • מעט מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • לציפוי: אבקת סוכר 

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
  2.  בקערה גדולה, מקציפים את החלבונים עד לקצף בהיר, מערבבים פנימה את השמן והסוכר.
  3.  מוסיפים את החלמונים, מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים שוב.
  4.  בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, מלח וקינמון (אם רוצים). מערבבים היטב.
  5.  מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הנוזלית, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. לא לערבב יותר מדי.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
  7.  נותנים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת קירור ומפזרים אבקת סוכר.
  8. אם השתמשתם בתנית פלא, מומלץ להפוף את התבנית עד לקירור (מה שגורם לעוגה להיות אוורירית במיוחד) ואז להפוך אות ולחלץ בזהירות ולפזר אבקת סוכר.

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים