מצרכים:
לתבנית עגולה ח"פ/ תבנית פלא/ 2 תבניות אינגליש קייק
- 2/3 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 5 ביצים
- כוס מיץ תפוזים
- קליפת תפוז מגוררת (מתפוז אחד)
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (כ-10 גרם) או שקיק אבקת אפיה
- מעט מלח
- 1/2 כפית קינמון
- לציפוי: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
- בקערה גדולה, מקציפים את החלבונים עד לקצף בהיר, מערבבים פנימה את השמן והסוכר.
- מוסיפים את החלמונים, מיץ התפוזים וקליפת התפוז ומערבבים שוב.
- בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, מלח וקינמון (אם רוצים). מערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הנוזלית, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת. לא לערבב יותר מדי.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם שמוכנס במרכז העוגה יוצא יבש.
- נותנים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות, ואז מעבירים אותה לרשת קירור ומפזרים אבקת סוכר.
- אם השתמשתם בתנית פלא, מומלץ להפוף את התבנית עד לקירור (מה שגורם לעוגה להיות אוורירית במיוחד) ואז להפוך אות ולחלץ בזהירות ולפזר אבקת סוכר.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
2 תגובות
1 שקית אבקת סודה לשתיה ?
1 כפית – 10 גרם
או אבקת אפיה