חומרים:
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כוסות קמח
1/4 כוס שמן. (ניתן לוותר)
ניתן להוסיף הכל או רק שני רכיבים: שקדים, פקאן, אגוזים, לוז. חמוציות, שומשום, גרעינים, וכיד הדמיון…
(אני הוספתי רק אגוזים וחמוציות)
ניתן להוסיף הכל או רק שני רכיבים: שקדים, פקאן, אגוזים, לוז. חמוציות, שומשום, גרעינים, וכיד הדמיון…
(אני הוספתי רק אגוזים וחמוציות)
ההכנה
מערבבים ביצים וסוכר ומוסיפים קמח ושאר החומרים.
מערבב הכל ומאחדים לעיסה. העיסה מעט דביקה ולכן ניתן לעהזר בידיים רטובות. מרפדים תבנית בנייר אפיה. ויוצרים מעין רולדה מעט צרה וארוכה.
הכמות מספיקה ל -2 רולדות. כשמניחים על תבנית האפיה כדאי שיהיה רווח בין 2 הרולדות.
אופים בחום של 180מעלות עד להתייצבות. מוציאים ומצננים מעט. פורסים את העוגיות בעובי הרצוי ומניחים על רשת צינון או על תבנית עם נייר אפיה. ומחזירים שוב לאפיה על 160 מעלות. עד לייבוש. יש להיזהר לא לשרוף אותן אלא להגיע להזהבה בלבד.
ניתן להמיר חלק מכמות הקמח בקקאו ואז לשלב אגוזים ושקדים פרוסים, כך שיתקבל ניגוד צבעים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן