מצרכים:
- 6 ביצים
- 100 גרם שוקולד מריר מגורד
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים
- ½ כוס קוקוס
- גרידת לימון
- ½-1 כוסות קמח
- 1 אבקת אפיה
כוס = חד פעמית חמה | תבנית בקוטר 26
לקצפת:
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס חלב/מים
- 2 שמנת/צמחית להקצפה
אופן ההכנה:
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים
- לחלמונים מוסיפים ½ כוס סוכר, שמן, גרידת לימון, שוקולד מגורד, קוקוס, וניל והאגוזים ומערבבים הייטב
- מקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
- מקפלים את החלבונים עם תערובת החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקמח
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170° מעלות ואופים במשך כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה
- מרטיבים את העוגה בחצי כוס מים חמים מעורבבים עם כפית נס קפה – או במיץ תפוזים
- מקציפים את מצרכי הקצפת עד לקבלת קצף יציב.
- מורחים שיכבה נדיבה של קצפת ומגרדים מעל שוקולד ואוגזים לפי הטעם.
- בהצלחה!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
תגובה אחת
כמה גרם זה יוצא הקמח והסוכר ?!כי יש לי משקל דיגיטלי ואני מעדיפה לשקול את המצרכים וככה העוגה יוצאת יותר מוצלחת