ידוע שבשבת שאחרי פסח ישנה סגולה מיוחדת לפרנסה בשפע. מנהג מעניין מופיע בספר "טעמי המנהגים" ומדבר על כך שמקובל לאפות חלה בצורת מפתח או לאפות חלה רגילה ולהטמין בתוכה מפתח. יש כאלו הטוענים כי מספיק להטביע סימן של מפתח על החלה עצמה. כך או כך, לא משנה באיזו גרסה תבחרו, הסגולה מוכרת לרובינו ועוברת מדור לדור.
ועכשיו חצי בצחוק חצי ברצינות:
יש מי שטען שסגולה זו גם להפקד בזקש"ק וכן לנישואין מטמינים מוצץ או טבעת בחלה. כבר נתקלתי בשתי נשים שטענו כי נפקדו בחודשיים שאחר כך וכן כאלו שנישאו באותה שנה…ימים יגידו, או חלות יספרו..איך סבתא אומרת העיקר זו האמונה! כוחה של האמונה ושל התפילה הם אלו המשפיעות על סגולות אלו.
ספרו לנו מה היה אם היה…
מוגש מתכון קליל וטעים:
1 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
3 כפות סוכר.
1 כף מלח.
2 1/2 כוסות מים.
1/2 כוס שמן.
אופן ההכנה :
מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משהים למנוחה בכלי מכוסה כשעה.
טיפ לסיוע בהתפחה: מעל לכיסוי הבצק לפזר גפרורים המזרזים את ההתפחה.
יוצרים צורות
התפחה שניה להכפלת הנפח.
אפיה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות.
*בדיקה אם החלה מוכנה- הופכים את החלה ורואים שהחלק התחתון חום בהיר.
* טיפ שלא יתייבש מהר- מיד כשמוציאים מהתנור- עם מברשת ביצים להבריש במים
ולכסות במגבת עד שהחלות מצטננות
מרכיבים לחלה גדולה בצורת מפתח:
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים.
סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.
1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח – מגלגלים שלושה חלקים לאורך וקולעים מהם צמה.
2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.
3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועות לאורך.
4. קולעים לצורת צמה. -החלה הקטנה – תהיה השיניים של המפתח.
5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.
6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות.
7. ראש המפתח- קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה
הגדולה.
8. מתפיחים שוב.
ואופים
בתאבון
13 תגובות
בדרך כלל אוכלים מאכלים בשרים בשבת ולכן עושים פרווה,אבל אם אתם אוכלים חלבי בסעודה אז מותר לעשות חלבי.רק צריך להזהיר את בני הבית שלא יאכלו אותה ח"ו עם מאכלי בשר או אחרי בשר.
אשמח לתשובה מהירה: האם מותר להכין את חלת המפתח על בסיס חלב במקום מים או שחייבים פרווה
אסור לעשות לחם חלבי לפי ההלכה
את החלה אוכלים בסעודת שבת והיא בדר"כ בשרית
כמו"כ כל לחם חלבי צריך היכר למשל בורקס חלבי הוא משולש אז איך תעשי מפתח שונה ?
אפשר ודאי ורק סתם יש בעיה בהכנה פת חלבית ולא צריך כעת להכנס
אבל באותו הצורה שמיכנים פת חלבית אם היכר או שכולם ידעו שזה חלבי אפשר להכין חלת מפתח
שלום רק רציתי לומר שאני מסכימה עם המגיבה מקודם אין לצחוק על סגולות ומנהגי ישראל
ברור!
בס"ד
לכל אלו שיש להן תגובות נלעגות לסגולה, צריך לזכור שהרעיון הוא לזכור שמפתח הפרנסה הוא מאת הקב"ה, והעניין של החלה בצורת מפתח, זה כדי להזכיר לנו את זה. מי שסתם אוכל ולא מבין ומתכוון לעניין הזה, יכול להיות שזה באמת לא ישנה את המציאות. אך אם זוכרים ומתכוונים זה משהו אחר.
אך למה צריך לשלוח תגובות נלעגות ולמה צריך לפרסם אותן?
צודקת מאד!!!
הייתי מצפה לקצת יותר סינון..
מיוחד מאוד!
עוגת מפתח בודאי טעימה , אבל אם אוכלים אותה זה ישנה לטוב את המציאות בדיוק כמו שאם אוכלים עוגה בצורת ברוזה צלויה .
סגולות לא נשרפות בתנור?
סתם מעניין, המוצץ לא נשרף בתנור?