הסוד הסיני לעור פנים צעיר ושיער בריא וחלק!

שיתוף ב email
שיתוף ב print

בס"ד

שלום חברות יקרות,

היום אני רוצה לשתף אותך בסוד מדהים שיהפוך את העור והשיער שלך לבריאים וצעירים יותר לסינים יש לא רק סושי, עוד כמה סודות על טיפוח ויופי:

מי אורז!

כן כן, המים הלבנים האלה שמתקבלים אחרי ניקוי והשריה של האורז.

במשך מאות שנים, נשים אסיאתיות משתמשות במי אורז כדי ליפות את פניהן, ושיערן.

במסורת האסייאתית, נשים איכרות מסין, יפן ומדינות שונות במזרח אסיה, נהגו לרחוץ את שיערן ופניהן במים בהם ניקו את האורז לפני האכילה.

הנשים מכפר הונגלו בסין הן עדות חיה לכך ולמסורת הזו. האורך הממוצע של שיער הנשים במקום הוא 2 מטרים, מה שזיכה את הכפר לשיא גינס עבור "הכפר בעל הנשים עם השיער הכי ארוך".
שיערן של הנשים בכפר לא מאפיר עד גיל 80!

הן מאמינות שמי אורז מותססים, (התמיסה בה הן משתמשות כדי לשטוף את שיערן) , הוא החומר המסייע לשמור על שיערן ארוך, שחור נקי נטול קשרים ובריא.
בנוסף, החומצות אמינו במי האורז מחזקות את שורשי השיער, מוסיפות נפח וברק והופכות את השיער לחלק כמשי.

אך למי האורז יש עוד יתרונות ולא רק לשיער.

למי אורז יש יתרונות מקררים ומרגיעים לעור ולכן משתמשים בו לעיתים כדי להקל על כוויות וצריבות עור.

הם גם מכילים נוגדי חימצון שמאיטים את הזדקנות העור, מונעים קמטים ומרככים קמטים קיימים, מונעים כתמי גיל ומקלים על דלקות.

 

אז איך מכינים את הקסם הזה?

כדי להכין מי אורז תצטרכי בסך הכל :

חצי כוס אורז

ו2 כוסות מים

שוטפים קלות את האורז כדי להסיר אבק ולכלוך

משרים בקערה עם מים פושרים במשך 5-10 דקות

מערבבים ומעסים את האורז עד  שהמים הופכים לבנים ו'חלביים'.

החומר המופרש הוא בדיוק שילוב במינרלים והויטמינים שמעניקים למי האורז את תכונות הקסם שלהם.

סנני את המים והנה יש לך מי אורז מוכנים לשימוש!

מי אורז מותססים:
האפקטים של מי אורז מתעצמים כאשר נותנים להם לעמוד ולתסוס. הם עשירים יותר בחומרים שמסייעים בחידוש תאי העור ולעור זוהר צעיר ובריא.

שטיפה של השיער עם מים מותססים עדיפה על פני שטיפה במי אורז רגילים משום שתהליך ההתססה מסייע לאיזון החומציות בשיער, מזין את שורשי השיער ופועל לחיזוק השיער, שיפור כללי של מצבו וצמיחה בריאה של שיער.

כל מה שצריך לעשות זה להשאיר  את המים בחוץ לכמה ימים בטמפרטורת החדר עד שהמים יהפכו חמוצים ויראו מותססים. זה ייקח בין 24-48 שעות, תלוי בטמפרטורה, ככל שהחדר חם יותר כך תהליך ההתססה מהיר יותר. לאחר מכן להרתיח את האורז כדי לעצור את תהליך ההתססה. לאחר ההרתחה, יש לקרר את המים. עכשיו מי האורז המותססים מוכנים לשימוש!

את מי האורז מאחסנים בבקבוק ומשתמשים כמי פנים לניקוי העור בבוקר.

במקלחת שופכים את מי האורז על השיער לאחר החפיפה, מעסים לתוך הקרקפת, ממתינים כמה דקות ושוטפים היטב!

בהצלחה,

תהילה

 

אהבת? ניסית? שתפי אותנו 🙂

תגובות משמחות אותי מאד, אז אל תתביישו!

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

22 תגובות

  1. אני אשמח לשמוע ממי שכתבה את הכתבה אם ההתססה זה עם האורז או בלי
    כי כמה נשים כתבו פה שבלי האורז אבל בכתבה היה כתוב אחרי שזה מותסס להרתיח עם האורז כדי לעצור את ההתססה
    בקיצור- רוצה ממש לנסות כי יש לי נשירה ושום דבר לא עוזר

  2. שלום,
    הכנתי את מי האורז, ונהיה ריח חמוץ אך המים לא תססו. זה בסדר?
    עשיתי הכל לפי ההוראות, ואני לא בטוחה שזה הצליח.
    תודה!

  3. הרתחתי.את.האורז.וסננתי.למחרת.היה.למים.ריח.לא.נעים.וגם.לא.אמרת.לכמה.זמן.אפשר.להשתמש.במים.אלו..בתודה.תקוה

  4. אני ניסיתי!!
    ממש מפתיע!! הרבה פחות נשירת שיער!!! השיער לא נקשר בכלל, הוא קל לסירוק רך ועבה!!!!! לא יאומן!
    גם על עור הפנים ניסיתי וקיבלתי מחמאות 'מה עשית לעור שלך?'

  5. ב"ה
    תודה תהילה.
    מענין לנסות ב"ה. מקווה שיעשה רק טוב בע"ה…
    רציתי לשאול אם הוא לא מכהה את השיער, ואם אפשר לחפוף שוב אחרי שטיפת השיער במי האורז?
    תודה רבה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.