מרכיבים לבצק:
280 גרם קמח
חצי שקית אפיה
70 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
ביצה
מרכיבים לפלורנטין:
50 גרם גלוקוזה
50 גרם סוכר חום / חום בהיר
50 גרם חמאה
80 גרם תערובת של פולי קקאו +פסטוקים שבורים + מקלות שקדים + פירות מסוכרים (אופציונלי)
אופן הכנה:
במעבד מזון / וו גיטרה לעבד לתערובת פירורית את מרכיבי הבצק פרט לביצה
לאחר שמתקבלת תערובת פירורית להוסיף את הביצה ולעבד עד לאיחוד בלבד!
ליצור דיסקית בניילון נצמד ולהעביר למקרר.
בינתיים מכינים את הפלורנטין
מחממים את הגלוקוזה+סוכר+חמאה עד לבעבוע קל והמסה מלאה
מוסיפים את התערובת ומערבבים קלות .
לקרר את התערובת .
לרדד את הבצק לעובי 2 מ"מ ולקרוץ עיגולים עם קורצן פרח או רימון או כל צורה אחרת .
לקרוץ עיגול פנימי קטן יותר.
לגלגל לתוך העוגיות כדור פלורנטין בגודל ענב .
לאפות בחום 180מעלות עד להזהבה כ-10 דקות .