יום רביעי

|

|

19/02/2025

לאישה החרדית

|

|

|

19/02/2025

|

יום רביעי

מיני מגנום לא רק לשפיות / אופה לשבת

ניתן כמובן להתאים את המתכון לצרכיכם – להכין בתבנית סיליקון שונה, לא לצפות בשוקולד ואגוזים, לוותר על הסירופ.. בכל מקרה התוצאה תהיה טעימה ותקצור מחמאות!

מיני מגנום פאדג' שוקולד

כ 25 ארטיקים

כלים מיוחדים: תבניות סיליקון לארטיקים קטנים ומקלות תואמים.

לסירופ פאדג' שוקולד:

  • כף חמאה / מחמאה (15 גר')
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה / צמחית (80 מ"ל)
  • 1/4 כוס דבש (85 גר')
  • 2 כפות סוכר חום כהה (20 גר')
  • כף שטוחה קקאו (10 גר')
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 85 גר' שוקולד מריר קצוץ

למוס שוקולד:

  • 3 גר' ג'לטין + 15 גר' מים קרים
  • 200 גר' שוקולד מריר
  • חצי מיכל שמנת מתוקה / צמחית (125 מ"ל)
  • מיכל שמנת מתוקה / צמחית (250 מ"ל)

לציפוי שוקולד:

  • 300 גר' שוקולד
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 100 גר' אגוזים מסוכרים – קרוקנט

אופן ההכנה:

  1. מכינים סירופ פאדג' שוקולד: מעבירים את כל החומרים לסיר קטן פרט לשוקולד המריר. מרתיחים ומבשלים מספר דקות להסמכת הסירופ. מוסיפים את השוקולד המריר וטורפים היטב לאיחוד, עדיף להשתמש בבלנדר מוט לשם כך.
  2. מעבירים לבקבוק לחיץ או כלי עם פיה צרה לשפיכה נוחה ומצננים לטמפרטורת חדר.
  3. מכינים מוס שוקולד: ממיסים את הג'לטין במים קרים ומשהים כ 15 דקות לספיחת כל הנוזלים קוצצים את השוקולד המריר. כשהג'לטין ספוגי ומוכן לעבודה, מעבירים אותו למיכל צר וגבוה ביחד עם  השוקולד המריר.
  4. במקביל מחממים חצי מיכל שמנת לרתיחה. יוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד המריר, ממתינים דקה, וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת קרם אחיד וחלק. מצננים לטמפרטורת חדר.
  5. במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה. מקפלים לתוכה את תערובת השוקולד לקבלת מוס חלק ושוקולדי.
  6. מעבירים את המוס לשק זילוף ומזלפים בתבנית ארטיקים מסיליקון עד לחצי הגובה. מזלפים מעט מסירופ השוקולד שהצטנן, ומערבבים בעזרת קיסם או שיפוד. מכניסים את מקלות הארטיק בחריץ המיועד לכך ומנערים היטב את התבנית. מזלפים את יתרת המוס למילוי השקעים, מנערים היטב את התבנית שוב ומיישרים בעזרת פלטה.
  7. מעבירים להקפאה  של מספר שעות , מומלץ לילה. מחלצים את הארטיקים בזהירות מהתבנית ומקפיאים שוב לחצי שעה.
  8. מצפים את הארטיקים : בקערת זכוכית עם דופן ישרה ממיסים שוקולד מריר . ניתן לעשות זאת על ידי חימום חוזר במיקרו למשך 30 שניות וערבוב בין לבין. מוסיפים שמן ומערבבים היטב,  מניחים אגוזים מסוכרים בצלחת שטוחה .
  9. עובדים בכמויות קטנות כדי להימנע מהמסת הארטיקים לפני הציפוי. טובלים כל ארטיק בשוקולד המומס , מנערים היטב מעודפי שוקולד ומניחים על צלחת האגוזים. מעבירים לניר אפיה נקייה ומחזירים להקפאה עד להגשה.

כדאי לדעת:

  • בשימוש ראשון של תבנית הסיליקון רצוי לשמן אותה מעט – בעזרת מברשת סיליקון מורחים כמות קטנה מאד של שמן על פני התבנית. אני עושה זאת גם לא בפעם הראשונה… ליתר ביטחון
  • הארטיקים נשמרים היטב במקפיא. מכיוון שהם מכילים ג'לטין, ניתן גם להגיש אותם כמנה בצלחת כשהם בטמפרטורת חדר.
  • את סירופ השוקולד ניתן לשמור במקרר לטווח ארוך (עד חודשיים) ולחמם במיקרו כמה שניות בעת הצורך. אפשר לקשט בו גלידות, פנקייקים ועוד.

למתכונים נוספים של אופה לשבת הכנסי ל .ofaleshabat.com

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

  1. הכנתי ויצא מעולה וטעים!!!
    הבעיה היחידה היתה שקניתי מקלות ארטיק למגנות והן לא נכנסו לי בחור של התבנית סיליקון.
    נאלצתי לעשות בלי מקלות. הרבה יותר מורכב עם הציפוי….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים