בס"ד
ברורים בשידוכים,
מי לא נתקלת בתופעה
שהיא אומרת רק אמת
אבל…
מדברת רק על הדברים הטובים
ומספרת הרבה שבחים.
לא מזכירה נקודות חולשה
אלא מדגישה רק את הטוב והנאצל
וכך המדובר או המדוברת
הופכים יותר אטרקטיביים…
בקיצור – הטוב מועצם
והחסר כלל לא מוזכר
או לא מודגש ובכך ממוזער…
ובנמשל:
קחו לדוגמא חלווה באריזה של חברה ידועה.
אותיות גדולות ובולטות מעל גבי עטיפת החלווה קוראות בעוצמה ובהדגשה:
50 אחוז שומשום מלא
13 גרם חלבון ל-100 גרם
מקור טוב לסיבים תזונתיים
והרכיבים וטבלת הערכים התזונתיים ממש בקטן.
בקיצור הבליטו את החלבון
אבל לא דברו על הסוכר
ועל השומן שבמוצר.
כמעט התפתיתי להושיט יד ולרכוש את המוצר אבל אז
הבחנתי בשני העיגולים האדומים בהם החוק מחייב את היצרן לסמן:
שומן רווי בכמות גבוהה
סוכר בכמות גבוהה
מבדיקת טבלת הערכים התזונתיים מתברר כך:
תכולה ל-100 גרם
אנרגיה 550
סך השומנים 34
חומצות שומן רווי 8
סך הפחמימות (גר') 45
סוכרים (גר') 24
כפיות סוכר 5
חלבונים 13
ברזל (מ"ג) רק 3
ולכן אני סבורה שהחוק המחייב
סימון בעיגול אדום ומודגש
לשומן, לסוכר ולנתרן בכמות גבוהה
הוא מוצדק ביותר
ופוקח לנו את העיינים להבין שעם הדברים הטובים במוצר
שטרחו היצרנים להבליט…
נמצאים כאן עוד רכיבים
ההופכים את המוצר ללא בריא בתמונה הכוללת.
אכן כך הנתונים ברורים יותר
ויש יותר אפשרות לשיקול דעת ובחירת מזון איכותי יותר.
מאז שמתי לב שגם במעדן ביו – עובדה מודגשת
יש 3.5 כפיות סוכר!!! ב-100 גרם שאותה לא מבליטים.
נשים לב שהחוק מחייב לסמן מספר כפיות סוכר במוצר
ולא רק סוכרים שלא אומרים כלום לאנשים.
מעתה לפני שהיד נשלחת לרכוש איזה שהוא מוצר
לפורים, לפסח או לסתם יום של חול
הבה ונבדוק אם אין עליו
תמרורי אזהרה של עיגולים אדומים
המזהירים אותנו מפני תכולת המוצר
וממליצים ברמז דק כפיל
לחפש תחליפים בריאים יותר…
זהבה רוז, מאמנת לאורח חיים בריא, הרזיה, שחרור מאכילה רגשית ושינוי הרגלים בכוח התת מודע.
להתייעצות חייגי לזהבה: 052-7610920
raza.vebriah@gmail.com