'החזיקו חזק!' הספר החדש של הרב נויברגר, יצא לאור בערב פסח באנגלית, ובקרוב המהדורה בעברית.\
ר' ישראל (רוי) נויברגר הוא תושב ירושלים בעשר השנים האחרונות. הוא בעל תשובה מזה 46 שנה המשתייך לציבור הליטאי – הוא סופר והוגה דעות מוכר, ובעל טור שבועי בעיתון 'יתד נאמן' באנגלית.
ר' ישראל הוא בעל רגש רב לעתידה של כל נפש בישראל, ובשל כך קיבל עליו להרחיב את המודעות לחשיבות הציפייה לישועה והציפייה הממשית לביאת המשיח בתוך ציבורים נוספים, כולל אלו שעדיין אינם נמנים עם אוהדי דרך חב"ד.
שם הספר נלקח מאמרה נוקבת של ה'חפץ חיים' זצ"ל, בעניין חבלי משיח, התקופה הקשה שלפני ביאת משיח צדקנו: "לפני ביאת המשיח, הקב"ה ימשוך חבל על פני העולם, ויטלטל אותו בעוצמה רבה. הדרך היחידה להמשיך ולהתקיים תהיה להחזיק חזק בחבל, בכל הכוח".
אף שאנחנו יהודים נאמנים לתורה, אנו עדיין חשופים לחולשות ולערכים המשתנים של החברה המערבית שבה אנו חיים ומשתתפים. אנו נוטים לדחות רעיונות כמו אחרית הימים וביאת המשיח הקרבה ובאה לאיזה זמן מעורפל בעתיד. רוי מדגיש במיומנות של אמן את ההקבלה בין זמננו לבין הימים שקדמו ליציאת מצרים, שאז ארבע חמישיות (לפחות!) מבני ישראל לא הסכימו לקבל את הגאולה הקרבה, בהעדיפם את מצבם בתרבות ובחיים של מצרים, אף שמצבם כעבדים מושפלים היה קשה כל כך. ארבע החמישיות הללו מתו במצרים; הם לא ראו את הניסים העתידים לבוא, נשמותיהם לא נכחו בסיני, והם אבדו מגורלם של העם היהודי.
אף שהמחשבה מעוררת אי-נוחות, הוא שואל: האם חלק מאיתנו לא נמצאים כעת בדיוק במקום הזה? מאורעות העולם הם מהפכניים, אפילו מפחידים; רודנים מטורפים מפתחים נשק להשמדה המונית בה בעת שמחלות חדשות ומשונות סוגרות גבולות עמים. ערכי חברה מקולקלים הפכו ל'נורמה החדשה'. מה אנו יכולים לעשות כדי 'להחזיק חזק'? אני מצאתי בספר הזה מדריך מלא השראה, בעל שורשים עמוקים במסורת הנצחית שלנו, מדריך המשרטט את הדרך להחזיק מעמד.
שאלתי את רוי איך הוא מרגיש בתור מקור השראה לאחרים. הוא מחייך כאשר הוא עונה. "דבר אחד שלמדתי לאורך המסלול שלי הוא שאדם יכול לעבור חיים מלאים במקורות השראה בלי להתעורר, בלי להתמלא השראה. בשחר קיומנו כעם, כל אדם בעולם ידע על יציאת מצרים; ובכל זאת רק יתרו בחר לקבל השראה, לשנות את מסלול חייו ולהצטרף לגורל של עם ישראל. תקוותי היא שאחרי שתקראו את 'החזיקו חזק!' תבחרו לקבל השראה".
בימים אילו שהחנויות בחלקן הגדול סגורות, אפשר להשיג את הספר דרך האתר של אמזון.