פוקאצ'ת חצילים פלפלים וגבינות / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה, משך הכנה שעתיים, 12 פוקאצ'ות אישיות

החומרים לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

2 כפות שמרים יבשים

2 כפות שמן זית

2.5 כוסות מים פושרים

החומרים למלית הירקות-

2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

1/4 כוס שמן

2 עגבניות פרוסות

2 פלפלים אדומים .

250  גבינה מלוחה/ צפתית מפוררת.

להברשה לפני האפייה- 100 גר' חמאה מומסת.

לזרייה-  1 כף מלח גס ,1 כפית פלפל שחור גרוס

מכינים את הבצק- מכניסים קמח סוכר ושמרים לקערת הלישה ומערבבים. מוסיפים את המים השמן והמלח ולשים במשך שמונה דקות, עד קבלת בצק רך ונעים.

מכסים את הבצק ביריעת נייילון ומתפיחים במשך 1/2 שעה.

מכניסים את החצילים לתבנית אפייה מרופדת  ויוצקים עליהם את השמן. אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 15 דקות.

קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שנוצרות שלפוחיות על הקליפה.מעבירים את הפלפלים לקופסה סגורה ומקררים. קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות דקות.

מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים פותחים בעזרת הידיים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.

מברישים את החמאה ומסדרים את הירקות על הבצק . מפזרים גבינה מלוחה מלח ופלפל.

אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות  במשך 15 דקות.

הפוקאצ'ות טובות בהקפאה.

 



 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.