דרגת קושי קלה, משך הכנה שעתיים, 12 פוקאצ'ות אישיות
החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
1/4 כוס שמן
2 עגבניות פרוסות
2 פלפלים אדומים .
250 גבינה מלוחה/ צפתית מפוררת.
להברשה לפני האפייה- 100 גר' חמאה מומסת.
לזרייה- 1 כף מלח גס ,1 כפית פלפל שחור גרוס
מכינים את הבצק- מכניסים קמח סוכר ושמרים לקערת הלישה ומערבבים. מוסיפים את המים השמן והמלח ולשים במשך שמונה דקות, עד קבלת בצק רך ונעים.
מכסים את הבצק ביריעת נייילון ומתפיחים במשך 1/2 שעה.
מכניסים את החצילים לתבנית אפייה מרופדת ויוצקים עליהם את השמן. אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 15 דקות.
קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שנוצרות שלפוחיות על הקליפה.מעבירים את הפלפלים לקופסה סגורה ומקררים. קולפים את הפלפלים וחותכים לרצועות דקות.
מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים פותחים בעזרת הידיים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
מברישים את החמאה ומסדרים את הירקות על הבצק . מפזרים גבינה מלוחה מלח ופלפל.
אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 15 דקות.
הפוקאצ'ות טובות בהקפאה.
|