דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעתיים ,ארבעה פסים
החומרים לבצק:
4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה מומסת
2 ביצים
1 כוס חלב פושר.
החומרים למלית הגבינה:
1 ק"ג גבינה %5
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס קמח
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג ווניל
להברשה – 1 חלמון ביצה טרוף הכך חלב.
החומרים לשטרויזל-
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
75 גר' חמאה
מכינים את הבצק-
מכניסים קמח סוכר ושמרים לקערת הלישה. מוסיפים את החמאה המומסת תוך לישה איטית.
מוסיפים את הביצים זו אחר זו החלב והמלח . לשים במשך 11 דקות. מכסים את הבצק ומתפיחים
במשך שעה.
מכינים את המלית- מערבבים את כל רכיבי המלית היטב , עד שמתקבלת בלילה ללא גושים.
מרכיבים את הפסים- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעלה באורך 15X25ס"מ. מניחים במרכז העלה תלולית מהמלית. לכל אורך
העלה. סוגרים על המלית מצד אחד. מקפלים את הקצוות העליונים כלפי המלית וסוגרים את הצד
השני , באופן שיכסה את כל הפס.
מניחים את הפסים בתבנית אינגליש קייק שטוחה. מברישים בחלמון הביצה.
מכינים את השטרויזל – מכניסים קמח סוכר וחמאה לקערה ולשים עד שמתקבל בצק פרורים.
מפזרים על כל פס כמות נדיבה מהפרורים. מתפיחים במשך שעה .
אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך 15 דקות להשחמה נאה. העוגה טובה בהקפאה.
2 תגובות
מתכון מעולה ! כדאי לחלק את מילוי הגבינה ל4 תבניות אינגליש ולהקפיא לכמה שעות ואז קל יותר למלא את הבצק
וואו זו אחת העוגות האהובות עלי, בהחלט המתכון הבא שלי.