המרכז הרפואי מעיני הישועה בשיתוף קול כבודה
תשאלו את המקצוענים! הם עונים מכל הנשמה
דוקטור, בדיוק באתי לשאול…
הלידה הראשונה שלי הייתה מאד טראומתית, ואני מתקשה להתאושש מהזיכרונות ממנה. האם יש דרך לעזור לעצמי שלא אגיע ללידה הבאה מלאת חרדות ?
מירי, מיילדת ואחראית מרפאת טרום לידה במרכז הרפואי 'מעייני הישועה', עונה:
אני שמחה לספר לך על מרפאת טרום לידה שהוקמה לפני יותר משנתיים-בשנת 2019 ,ומנוהלת על ידי מיכל בן דוב – אחראית מרפאות חוץ. אני עוסקת כמיילדת ובמקביל מרכזת את נושא הטיפולים במרפאה. לידה היא חוויה מעצימה ומיוחדת בחיי כל אישה, אך יש מקרים שבהם נשים הנמצאות לפני לידה חוות חששות, חוסר ביטחון, אי ודאות וחרדות. בדרך כלל חששות אלו מוכרות לפני לידה ראשונה, ועל כן יש מענה מותאם בדמות קורסי הכנה ללידה. אולם יש פחות מודעות לצורך בהכנה רגשית לקראת לידה חוזרת. "פחד מלידה מכונה טוקופוביה, והתופעה קיימת בשכיחות די גבוהה. רוב הנשים מתמודדות עם התחושות האלו לבד. אנו בבית החולים זיהינו את הצורך של האישה לשתף ולקבל מענה לרגשות שלה, ולשם כך בנינו מרפאה ייחודית שבה תוכל לקבל עזרה. במרפאה היא יכולה להעלות את חששותיה, לבצע איתנו תיאום ציפיות ולבנות יחד תוכנית לידה שמתאימה רק לה. "כל אישה שחשה חרדה מפני הלידה, שזקוקה לתוכנית לידה ייחודית או להסרת רגשות שליליים ובניית חוויה מתקנת, יכולה לפנות אלינו ולקבל את השירות ללא תשלום – הוא מוצע למבוטחות כל קופות החולים. במרפאה יש צוות מקצועי ומסור. אני בוגרת קורס CBT וסיימתי תוכנית דו שנתית ב'תל השומר'. חלק מהטיפול מבוסס על פרוטוקול טיפולי שפיתחה ד"ר שרון בן רפאל -פסיכולוגית קלינית וחוקרת בכירה של נושא הטראומה בלידה. לצידי עובדות מיילדות מוסמכות, בוגרות קורסים ייעודיים בתחום. כמובן, במידת הצורך אנו נעזרים בייעוץ של המרדים, הגניקולוג או העו"ס. יחד ניתנת לכל מטופלת מעטפת מחבקת שמעניקה מענה רגשי ואנושי, לצד חוויה מתקנת. אחת מתוך אותן נשים הגיעה אלינו לאחר ארבע לידות מורכבות. היא ביקשה לעבור ניתוח קיסרי כדי למנוע את החוויה שעברה בעבר. נפגשנו פעמיים ובנינו יחד תוכנית ייחודית, כתוצאה מכך היא הגיעה רגועה ללידה וחוותה תהליך מעצים.
מאחורי החלוק:
שם: מירי
תפקיד: מיילדת ואחראית מרפאת טרום לידה
וותק: 14 שנה
גיל: 45
מירי התחילה את עבודתה כמיילדת בבית החולים 'מעייני הישועה'. בנוסף לעבודתה כמיילדת בחדרי לידה, עבדה מירי גם במרפאת טרום ניתוח, המקבלת נשים לפני ניתוח קיסרי אלקטיבי. היא פגשה לא אחת נשים שביקשו לעבור ניתוח קיסרי בעקבות חששות שהצטברו אצלן. היא ביררה אם יש דרך לעזור להן להוריד את מפלס החרדה, פנתה ללמוד את התחום וקיבלה כלים שאפשרו לה לקדם את פרויקט מרפאות טרום לידה. את המרפאה הקימה בעזרת שותפים לדרך: פרופ' י. לסינג, מנהל אגף נשים ויולדות, ד'ר אולטיאנו, מנהלת חדר לידה, מיכל בן דוב, אחות אחראית של מרפאות חוץ, וציפי לוריא, אחות אחראית חדר לידה. תמיכתם המשותפת אפשרה את הקמת מרפאת טרום לידה הייחודית.
טלפון לזימון תורים- 03-5771188
תגובה אחת
גם לי היתה לידה טראומטית ובגלל בית החולים שההתנהגות לא היתה כראוי מצד המילדת וגם אח"כ מצד הרופא.(ודוקא בבי"ח משלנו)כך שלפעמים יש גורמים חיצוניים שגרמו לנו רתיעה מהלידה ואפשר להחליף אותם בהתייעצות עם חברות היכן נהנו מיחס הגון.(שתביני כמה הטראומה שלי גדולה שכבר עבר 26 שנים והבת הזו כבר אמא בעצמה ועדיין אני סוחבת את הפגיעה)
שרות נעים ואישי ראיתי אחרי שהחלפתי וילדתי את 8 האחרים בלניאדו בנתניה.
דבר שני יש גורמים אישיים שמשתנים מלידה ללידה ואין צפי ברור הרי אנו גוררות איתנו את העונש בצער תלדי בנים ואי אפשר להימלט מזה.אך אפשר לרפד את הדרך באמונה שאנו מונהגים בחסדו הרחום ולקבל קבלה טובה לפני הלידה שתעבור בשלום לרפואת האם והילוד