כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
י״ג בניסן ה׳תשפ״ד
|
21/04/2024

עוד 2 סיבובים במפתח והדלת לזוגיות נפתחת/ עליזה נקי

הגענו לשני המפתחות האחרונים בצרו"ר שלנו.

שניהם מקושרים אחד לשני, הראשון מתחיל  מהבטן ומתקשר ללב ולמפתח הבא.

המפתח השלישי -האות ו' הוא החוש השישי, האינטואיציה.

האינטואיציה היא קול פנימי, קרוב, אך לעיתים חמקמק. ה' נתן אותו לנו, הנשים, במיוחד במתנה.

החוש השישי הוא אותה "תחושת בטן", אותו קול פנימי שאליו אני רוצה להיות בהקשבה. ככל שאדע להקשיב לעצמי טוב בעומק, כך אדע להקשיב טוב יותר לאחרים. בדוק!

ההקשבה זו היכולת לגעת ולהתחבר לנקודת האמת הפנימית שלי. לפעמים קל יותר להקשיב לקולות חיצוניים של אנשים "חכמים", מאשר לסמוך על עצמי. כדי להיות נאמנה לעצמך ומחוברת למי שאת, מאוד מאוד חשוב לחזק את השריר הזה, שריר ההקשבה הפנימית.

אז זו המשימה לשבוע הקרוב: תקשיבי. תסמכי על תחושת הבטן שלך. היא תדע להדריך אותך ולומר לך מה נכון עבורך, שאת במקום הנכון שלך את תרגישי זאת בשמחה שלך, באנרגיות, באותנטיות שלך, לא מתפשרת, בוחרת. 

המפתח האחרון הוא מפתח הרגשות. מפתח סופר חשוב שאת לוקחת איתך לדרך.

הרגשות הם ביטוי לנשמה, לעולם הפנימי שלך. הנחת היסוד היא שבכל רגע נתון יש חמישה רגשות לפחות שפועלים יחד. אין רגע שאנו לא מרגישות דבר. אז מה קורה בעולם הרגשות? בעצם אפשר לדמיין שבכל אחת קיים ברז רגשות. הברז בדרך כלל פתוח והרגשות שלנו זורמים דרכו. אצל ילדים אפשר לראות איך מתבטא כל רגש, בלי חסמים. הם זורמים, רגע שמחים ורגע כועסים, עצובים או מתרגשים. אנחנו בעולם הבוגרים עושות חלוקה בין רגשות חיוביים – שמחה, התרגשות, אהבה, לבין רגשות שליליים – כעס, תסכול, עצב ועוד שפחות נעים להרגיש. בפועל מכל מיני סיבות אנחנו לא מרשות לעצמנו לבטא רגש שלילי. הוא מצטבר בצידי הברז, וככל שיש הרבה רגשות שלא ניתן להם מענה, ההצטברות גדלה נשארת בצידי הברז ונוצרת סתימה בצינור. 

לעיתים גם הרגשות הטובים לא מצליחים לצאת בגלל שהברז סתום ואז יש הרגשת תקיעות וחוסר מוצא. פעם אמרה לי אחת מהמתאמנות אצלי: "עליזה תביני, בשכל אני לגמרי מבינה מה אני רוצה ומה אני צריכה לעשות, אבל בפנים, ברגש, אני לא שם! אני כ"כ טעונה, מלאה בכעס ואכזבה, שאין מצב לשום התקדמות בפועל. כשזיהתה שהצינור חסום, עבדנו עם כלי של עבודה עם רגשות. בשבוע שאחריו סיפרה לי איך הרגישה הקלה, שחרור, ונקיות מכל העומס הריגשי שהצטבר. החסימה השתחררה וכך התאפשר לה להתקדם עם הרצון. ברוך ה'.

חשוב לדעת שהרגש הוא כמו גל. הוא עולה ,מתגבר, ואם נותנים לו מקום, חווים אותו אז… הוא יורד ולאט לאט ונרגע.

אז תכלס איך עובדים עם רגשות? ראשית, זיהוי. להתרגל לשאול "מה אני מרגישה?" וכשאת מזהה את הרגש לא להדוף, לא להתנגד, לא לבוא בביקורת! תני לעצמך לגיטימציה להרגיש. אם לא תתני לעצמך את הלגיטימציה הרגש  ישאר שם, הוא לא יעלם. תהיה הצטברות שתגרום להרגשה מאוד לא נעימה של תקיעות.

כדי להיות בשמחה באנרגיות טובות יש לתת ביטוי לכל מנעד הרגשות.

סיימנו ללמוד את  צרו"ר המפתחות.

הדלת פתוחה.

את "בכתובת שלך".

מודעת לרצונות, לצרכים, לתחושות הבטן, לרגשות  ומקבלת את הכל בעין טובה,

את בעצם החברה הכי טובה שלך.

מכינה את הכלי לשפע, מכינה את הכלים לבניית הקומה הבאה  .

לקבל המדריך לניטרול פחדים בדרך לחתונה לחצי כאן

 

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מעורר השראה: מה הפתגם שלך לערב פסח? | אוסף משפטים מלבבות של נשים

לפני 2 ימים

|

0

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני 2 ימים

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 3 ימים

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 3 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 4 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 4 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 5 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 5 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 5 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 5 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 5 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 6 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 6 ימים

|

0