יום שני

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

09/09/2024

לאישה החרדית

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

09/09/2024

|

יום שני

"רורמה סבזי": מאכל ממשתה המלך שכדאי לך להכיר

אני גאה ללמד אתכן את סודותיו של המאכל הנדיר בטעמו שמתבשל בכל מטבח פרסי ומפאר את שולחנות האירועים ונחשב למאכל עדתי יוקרתי בעל משמעות גם למי שאינו נמנה על בני פרס ומדי | מטעמים מבית אמא לכבוד שבת
| קרדיט: shutterstock

אולי גם את מכירה את ניחוח המרק המתבשל כמעט בכל בית פרסי לכבוד שבת קודש, חודר מהחלונות ועולה מאילו אל הבתים שבסביבה.

השילוב של הירק והלימון הפרסי, הבשר והשעועית מעלים ניחוחות אותנטיים של אוכל חם שמשאיר טעם של געגוע ומשפחתיות.

 

סוד המאכלים הפרסיים: לימון פרסי (המוני) | קרדיט: shutterstock

 

גם היום, שישים שנה קדימה, שהוא מבעבע מעל הכירה בביתי, עולים בי זיכרונות טובים של בית אמא המשקיעה את מיטב כשרונותיה הקולינריים לכבוד שבת המלכה.

הסבזי מוגש לרוב, עם אורז פרסי לבן. תוכלו למצוא אותו בשבתות וחגים באירועים משפחתיים של בני העדה הפרסית ולא רק, כיום מיטב האולמות והמסעדות מתפארים ביכולתם להכין את הסבזי.

יש כאלו שקוראים לו רורמה סבזי ויש שמכנים אותו 'חורשט סבזי' (ענין של מסורת ועיירת מגורים באיראן)

המאכל הזה כאן לפניכן, כדי שגם אתן תוכלנה להכין אותו באופן מושלם.

אני מקדישה אותו במיוחד למי שבא מבחוץ ולא עומד בריח ובטעמיו המופלאים.

 

המצרכים:

1 ק"ג בשר מספר 8 / 6/ 5

חצי ק"ג שעועית אדומה או שעועית לוביה. (שעועית לבנה עם נקודה שחורה)

5 יחידות לימון המוני/פרסי

חצי כוס ממיץ לימון סחוט

1 חבילת פטרוזיליה

1 חבילת כוסברה

1 חבילת סלרי

כפית כמון

כפית כורכום

כף אבקת מרק

ראש שום שלם

ההכנה: 

מטגנים את הבצל ומוסיפים את שיני השום, הבשר והשעועית ומרתיחים למשך כשעה על אש גבוה עם מספיק מים שיעברו כל הזמן את כמות הבשר.

לאחר כשעה מנמיכים את האש ומתבלים, מוסיפים את הלימון ומיץ הלימון.

לאחר השריית הירק ושטיפתו (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי) קוצצים אותו דק ומוסיפים את כל הירק הקצוץ לסיר.

מבשלים עוד כשעה ומוודאים שהבשר רך ומבושל היטב ומכבים.

 

 

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים