כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

"רורמה סבזי": מאכל ממשתה המלך שכדאי לך להכיר

אני גאה ללמד אתכן את סודותיו של המאכל הנדיר בטעמו שמתבשל בכל מטבח פרסי ומפאר את שולחנות האירועים ונחשב למאכל עדתי יוקרתי בעל משמעות גם למי שאינו נמנה על בני פרס ומדי | מטעמים מבית אמא לכבוד שבת
| קרדיט: shutterstock

אולי גם את מכירה את ניחוח המרק המתבשל כמעט בכל בית פרסי לכבוד שבת קודש, חודר מהחלונות ועולה מאילו אל הבתים שבסביבה.

השילוב של הירק והלימון הפרסי, הבשר והשעועית מעלים ניחוחות אותנטיים של אוכל חם שמשאיר טעם של געגוע ומשפחתיות.

 

סוד המאכלים הפרסיים: לימון פרסי (המוני) | קרדיט: shutterstock

 

גם היום, שישים שנה קדימה, שהוא מבעבע מעל הכירה בביתי, עולים בי זיכרונות טובים של בית אמא המשקיעה את מיטב כשרונותיה הקולינריים לכבוד שבת המלכה.

הסבזי מוגש לרוב, עם אורז פרסי לבן. תוכלו למצוא אותו בשבתות וחגים באירועים משפחתיים של בני העדה הפרסית ולא רק, כיום מיטב האולמות והמסעדות מתפארים ביכולתם להכין את הסבזי.

יש כאלו שקוראים לו רורמה סבזי ויש שמכנים אותו 'חורשט סבזי' (ענין של מסורת ועיירת מגורים באיראן)

המאכל הזה כאן לפניכן, כדי שגם אתן תוכלנה להכין אותו באופן מושלם.

אני מקדישה אותו במיוחד למי שבא מבחוץ ולא עומד בריח ובטעמיו המופלאים.

 

המצרכים:

1 ק"ג בשר מספר 8 / 6/ 5

חצי ק"ג שעועית אדומה או שעועית לוביה. (שעועית לבנה עם נקודה שחורה)

5 יחידות לימון המוני/פרסי

חצי כוס ממיץ לימון סחוט

1 חבילת פטרוזיליה

1 חבילת כוסברה

1 חבילת סלרי

כפית כמון

כפית כורכום

כף אבקת מרק

ראש שום שלם

ההכנה: 

מטגנים את הבצל ומוסיפים את שיני השום, הבשר והשעועית ומרתיחים למשך כשעה על אש גבוה עם מספיק מים שיעברו כל הזמן את כמות הבשר.

לאחר כשעה מנמיכים את האש ומתבלים, מוסיפים את הלימון ומיץ הלימון.

לאחר השריית הירק ושטיפתו (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי) קוצצים אותו דק ומוסיפים את כל הירק הקצוץ לסיר.

מבשלים עוד כשעה ומוודאים שהבשר רך ומבושל היטב ומכבים.

 

 

 

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

בדידותא - מיזם קול כבודה לנשים שמרגישות בדידות

החלום וקברו

שיחה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 4 שעות

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 14 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 17 שעות

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

מִלִּים צְרִיכוֹת לִהְיוֹת | לאה הורביץ

לפני 5 ימים

|

0

היי לכולן, זו אני, האישה הבודדה

לפני 5 ימים

|

3