ספירת העומר היא מצווה מיוחדת
שגם מכינה אותנו לחג מתן תורה בשבועות
ומאפשרת לנו תקופה מיוחדת של התבוננות, גדילה והשתפרות.
יש משהו בספירה יומית,
שמאפשרת לנו ציפייה מרגשת ליעד מסוים,
ולאפשרות לעשות בכל יום את הכי טוב שלנו.
האם זה נכון לכל ספירה ?
כן רק לספירה של ימים?
או יש דברים שאם נספור אותם- זה עלול לעשות ההפך?
והאם בירידה במשקל,
ספירת הקלוריות שאנחנו אוכלות תקדם אותנו או תעכב אותנו?
קלוריה זו בעצם יחידת מידה של חום ואנרגיה.
כמה אנרגיה נותן לנו אוכל מסוים
ספירת קלוריות בעצם אומרת
שאנחנו אומדות את כמות האנרגיה שהכנסנו לגוף.
אז למה בכלל יש אנשים שסופרים קלוריות כדי להרזות?
כדי לרדת במשקל אנחנו צריכות להיות במאזן קלורי שלילי, זאת אומרת להוציא יותר קלוריות (או אנרגיה) ממה שאנחנו מכניסות פנימה.
ההנחה היא שאם נספור קלוריות ונדווא שאנחנו אוכלות פחות ממה שאנחנו מוציאות – המשקל גם ירד.
הבעיה העיקרית בזה, שאנחנו יודעים היום שלא כל הקלוריות שוות.
לדוגמה קלוריות שמגיעות מחלבונים, דורשות מהגוף אנרגיה גדולה יותר לפירוק ולכן הגוף שורף יותר אנרגיה בתהליך העיכול שלהם, קלוריות שמגיעות מפחמימות פשוטות כמו ממתקים או שוקולדים, מתפרקות בצורה מהירה ובכמות גדולה יכנסו למאגרי השומן ובמיוחד באזור הבטן וקלוריות שמגיעות מירקות או מסיבים תזונתיים לא מתעלות בגוף ולכן למרות שיש להם ערך קלורי בסוף הם יוצאות כמו שהן נכנסות ולכן לא מוסיפות למאזן הקלורי היומי שלנו.
מעבר לזה, שיטת ספירת קלוריות היא שיטה שלא מתאימה לרוב האנשים מאחר והיא לוקחת זמן רב להזין את כל מה שאכלנו
ובסוף נותנת לנו רק מספר מבלי להתייחס להרכבו – כמה מתוך הקלוריות האלה הגיעו מחלבונים, שומנים, פחמימות או ירקות.
ולבסוף, ההתעסקות רק במספרים, מעבירה את הפוקוס מהמטרה החשובה באמת וגורמת לנו לחיות ״בדיאטה״
ודיאטה – אנחנו כבר יודעות שלא מחזיקה לאורך זמן.
אחד הדברים החשובים שצריך לדעת על ירידה במשקל היום,
שכדי להוביל לירידה באמת איכותית, לרדת באחוז השומן, לבנות מסת שריר, להגדיל את תחושת השובע,
להשפיע על האנרגיה והחוזק של הגוף – הרבה יותר חשוב להסתכל על אבות המזון שאנחנו אוכלות והכמויות שלהם.
אגב, עצם ההסתכלות על אבות המזון מאפשרת לנו גם לחשב מתוך זה את ההכנסה הקלורית כך שזה הרבה יותר איכותי.
כמו בספירת העומר, שאנחנו מבינות את המשמעות של הספירה, את ההיסטוריה ואת המצווה
כך הידע הזה גורם לנו להתרגשות ולשינויים חיובים שקורים בתקופה הזו
כך גם שאנחנו מגדילות את הידע ומבינות מה אנחנו מכניסות לגוף, מה הכמויות שנכונות לו, יודעות לקרוא את טבלת הערכים ולא להסתכל רק על כמה קלוריות זה – כך תחושת השליטה והביטחון שלנו עולה ואנחנו מייצרות שינוי במשקל ובהיקפים ממקום בריא.
אגב, גם למעקב אחרי שקילה והסתכלות על המספר שמופיע על המשקל
יש השפעה על המוטיבציה וההתמדה שלנו.
רוצות לדעת איך לעשות את זה נכון?
על זה נדבר בשבוע הבא.
שירלי קורן דיאטנית קלינית ומאמנת כושר
בעלת המותג FitMama לנשים עסוקות