יום חמישי

|

|

27/03/2025

לאישה החרדית

|

|

|

27/03/2025

|

יום חמישי

כשהבית הופך לזר: איך ילדי קו האש מתמודדים רגשית עם הפינוי מביתם עקב המלחמה | אביטל חיים

התחממות הגזרה הצפונית מביאה אותנו לחשוב יותר על משפחות ישראליות המפונות מביתם עקב המצב הבטחוני. מה עובר על הילדים שלהם? האם ניתן לסייע להם ולהפוך את ה'בריחה' לרכה יותר? אם אתם משפחה מפונה או חושבים על מעבר דירה בקרוב, כך תוכלו להקל על ילדיכם את המעבר
| קרדיט: shutterstock

 

כשמלחמה מתקדמת אל הגבולות, כמו שקורה בארצנו בחודשים האחרונים והולך ומתגבר בימים האחרונים: הורים וילדים רבים נאלצים לעזוב את הבית המוכר והבטוח שלהם ולהתחיל חיים חדשים במקום זר.

תהליך הפינוי הזה יכול להיות מלחיץ ומפחיד עבור ילדים בכל הגילאים, שנאלצים להתמודד עם אובדן הביטחון והשגרה המוכרת. אך למרות האתגרים, ישנם דרכים בהן ניתן לעזור לילדים להתמודד עם המעבר הזה ולחוש בטוחים ומוגנים, גם בתוך מציאות חדשה ומאיימת.

כשילד נאלץ לעזוב את הבית, הוא עלול להרגיש שלל רגשות קשים: הפחד מהלא נודע, הכעס על המצב שנכפה עליו, והעצב על אובדן הבית והשגרה המוכרת – כל אלה יכולים להציף אותו ולהפוך את התקופה הזו לקשה ומלחיצה. ילדים עלולים להרגיש חוסר ביטחון, בדידות ואפילו אשמה, חושבים שהם אשמים במה שקורה. הם עלולים להיות מבולבלים ומפוחדים מהשינוי הפתאומי והמאיים.

הם עלולים לפחד מהלא נודע – מהמקום החדש, מהאנשים החדשים שיפגשו, ומהשינויים הצפויים בחייהם. הם עלולים לחשוש שלא יוכלו להמשיך את שגרת חייהם, לשחק עם חברים או ללמוד בבית הספר המוכר. חלקם אף עלולים לחשוש שיאבדו את קשריהם המשפחתיים או את הקשר עם הוריהם. הפחד מהאלימות והסכנה הנשקפת להם גם הוא נפוץ מאוד.

בואו נעזור להם להתמודד עם המציאות הכואב: שגרה, הקניית ידע ויצירת חברה חדשה 

על מנת לעזור לילדים להתמודד עם התקופה המאתגרת הזו, חשוב להעניק להם תחושת ביטחון ויציבות. הדבר ניתן להשיג על ידי שמירה על שגרה ככל האפשר – שמירה על שעות השינה והאכילה המוכרות, על פעילויות יומיומיות כמו משחק או למידה, ועל קשרים משפחתיים ועם חברים. כמו כן, חשוב לאפשר להם לבטא את רגשותיהם ולהקשיב להם בסבלנות ובהבנה. הרגעה, תמיכה רגשית והסבר על מה שקורה יכולים לעזור להם להרגיש בטוחים יותר.

בנוסף, ניתן לעזור לילדים להרגיש בטוחים יותר בסביבה החדשה על ידי הכרתה לעומק יותר על ידי טיולי טבע, ביקורים בחוניות קרובות, ביקור במרפאה ובמבנים קהילתיים כמו בית הכנסת, מתנ"ס, ספריה איזורית ועוד.

כמו כן, יכולה לסייע לכם מאד – הקניית מידע עליה ועל האנשים החיים בה. הכרת המקום, הבית החדש, בית הספר החדש וכדומה. כל אלו יכולים להפחית את הפחד מהלא נודע ולעזור להם להרגיש מוכנים יותר לשינוי.

והכי חשוב והכי קריטי למעברים: יצירת קשרים חדשים עם ילדים ומבוגרים במקום החדש, יכולה לעזור להם להרגיש שייכים ומוגנים יותר.

כך נוכל להקל על המעבר הקשה הזה ולסייע להם לבנות את חייהם מחדש במקום בטוח יותר.

 

אם אתם משפחות מפונות שערכו מעבר דומה, נשמח לשמוע את דעתכם ולהביא אותה בתגובות למטה – ולהביא לחיזוק הדדי בתקופה לא פשוטה זו.

בהצלחה רבה ובשורות טובות!

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים