המצרכים לבורקס:
בצק עלים
2 קוטג'
גבינה צהובה מגורדת
ביצה
פטריות
תבלינים: מלח, פלפל, תבלין מוסקט, אבקת בצל.
לרוטב פטריות:
1 שמנת לבישול
פטריות
תבלינים: 2 כפות אבקת מרק פטריות/אבקת מרק בצל, חצי כפית מלח, קומץ פלפל, חצי כפית תבלין מוסקט.
אופן ההכנה:
בקערה נערבב את הגבינות עם התבלינים והביצה. נפתח את בצק העלים ונמלא אותו. נסגור ונבריש בביצה ונפזר שומשום.
נאפה אותו בחום של 180 למשך כחצי שעה ( עד להזהבה) לאחר התקררות נפרוס למנות. (אפשר לפרוס את הבצק קודם ולמלא בורקסים לפי הגודל שאתם מעדיפים).
בזמן האפיה נכין את הרוטב:
בסיר קטן נבשל את השמנת עם כוס מים (או חלב), מלח ותבלינים. נוסיף את הפטריות ונמתין לרתיחה תוך ערבוב עדין.