שבת

|

|

18/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/01/2025

|

שבת

פוקצ'ה איטלקית / ציפי כהן


פוקאצ'ה איטלקית משובחת , מתאבן או פתיח לארוחה, הבצק המתובל טעים ניטרלי עם מלח גס, או עם תוספות של ירקות וגבינות לפי הטעם,

מגישים לצד מטבלים כמו פסטו, טפנד ממרח עגבניות מיובשות וגבינות מתובלות

החומרים הדרושים:

כ375 גרם מים

2 כפות שמרים יבשים

500 גרם (3 כוסות) קמח לבן

30 גרם  שמן זית

כף סוכר דמררה

3 שיני שום קצוצות

5 ענפי טימין טרי

2 כפיות מלח

לתוספות:

שמן זית ,מלח גס ,רוזמרין  או טימין לקישוט

ירקות: בצל סגול, פלפל אדום, עגבניות שרי

גבינת עיזים או פטה או בולגרית

אופן ההכנה:

 

  1. ממיסים את השמרים בנוזלים של המתכון
  2. שמים בקערת המיקסר קמח, סוכר, שמרים מומסים,

מוסיפים מים ושמן זית

מוסיפים טעמים: שום, טימין ומלח

לשים עם וו גיטרה כ10 דקות במהירות בינונית

בצק הפוקצ'ה צריך להיות דביק

משמנים קערה, מכסים ומניחים את הבצק במקרר עד להכפלת הנפח.

  1. פורסים בצל, פלפלים וחוצים עגבניות שרי, מטפטפים שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט טימין אופים לריכוך 10 דקות
  2. מחממים תנור ל250 מעלות עדיף לשים בתחתית התנור אבן לאפייה.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים, משטחים בידיים לצורה אובלית או עגולה על נייר משומן.   משמנים את פני הבצק בשמן זית, מעטרים בירקות/ גבינות ומפזרים מעט מלח גס.
  4. מתפיחים שוב ואופים 10-20 דקות ומצננים על רשת.

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים