חומרים:
1 קילו קמח
2כפות שמרים
1 א.אפייה
חצי כוס סוכר
כף מלח
1 ביצה
3 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן
בנוסף:
חבילת חמאה
אופן ההכנה:
לערבב כל היבשים
להוסיף הביצה, את המים המלח ולאחר מכן את השמן.
ללוש 10 דק ללא הפסקה על מהירות בינוני.
להניח את הבצק לכחצי שעה בטמפרטורת החדר.
לערבב את החמאה במיקסר עד שהופת לאחידה.
לפרוס ניילון נצמד, לפזר מעט קמחולשטח את החמאה על גבי הקמח לריבוע אחיד של כ- 15X20 ס"מ, מפזרים מעל מעט קמח, מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
לאחר כחצי שעה, לרדד את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ, להעביר את הבצק לתבנית, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכשעה.
להוציא את הבצק והחמאה מהמקרר, להניח את החמאה במרכז מלבן הבצק ולסגור את הבצק כך שקצה אחד יגע בקצה השני. ולרדד בעזרת מערוך ולסגור קיפול 4 .
לעטוף בניילון נצמד להכניס לקירור לעוד כשעה. להוציא
מהמקרר ולעשות עוד קיפול 4.
להכניס לקירור לעוד כשעה והבצק מוכן לעבודה
לרדד את הבצק לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ, לחתוך למשולשים, ולגלגל לצורת קרואסון, להניח בתבנית עם נייר אפייה ולהתפיח עד שהקרואסון מכפיל את גודלו.
לחמם תנור ל- 180 מעלות, למרוח את הקרואסון בביצה ולהכניס לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים כ- 20 דקות או עד שהקרואסון זהוב.