ביום שלפני הצום:
1. מים: שתו הרבה מים במהלך היום כדי לשמור על רמת לחות גבוהה בגוף.
2. ארוחה מאוזנת: אכלו ארוחות מאוזנות המכילות פחמימות מורכבות, חלבונים ושומנים בריאים. פחמימות מורכבות (כמו אורז מלא, קינואה, בטטה) מספקות אנרגיה ארוכה יותר.
3. ירקות ופירות: הם חשובים במיוחד משום שהם עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
4. המנעו ממלחים וסוכר: הימנעו ממזון מלוח וממזון עם סוכר מעובד שגורמים לצמא ויכולים להשפיע על רמת האנרגיה שלכם.
לאחר הצום:
1. שבירת הצום בהדרגה: התחילו בשבירת הצום עם שתיית מים ולאחר מכן אכלו משהו קל כמו תמרים או פרי אם רמות האנרגיה שלכם נמוכות ואתם מרגישים חלשים!
2. אם אתם מעוניינים "לנצל" את הצום לפירוק שומן: ההמלצה היא להתחיל אכילה עם החלבון הכי רזה שיש (קוטג, טונה, דג אחר) לאכול כמה ביסים לאחר מכן להתחיל שתיית מים ולאחר כחצי שעה לגשת לארוחה העיקרית
3. *מרק קל*: מרק ירקות או צח יכול לעזור להחזיר נוזלים ולספק תזונה קלה לעיכול.
3. ארוחה קלה ומאוזנת: לאחר מכן, עברו לארוחה המכילה חלבונים, פחמימות מורכבות ושומנים בריאים. לדוגמה: סלמון עם אורז וירקות, או סלט גדול עם חלבון כמו טונה או ביצה.
4. הימנעו ממזון כבד ושמן: הימנעו ממזון מטוגן, כבד או עתיר שומן, שיכול להכביד על מערכת העיכול שלכם.
הקפדה על ההנחיות האלו תעזור לכם לעבור את הצום בצורה חלקה יותר ולהתאושש ממנו בצורה מיטבית.