היום נתמקד בשימת לב לאחד המקומות ההכרחיים בכל בית, והכי פחות מורגשים בו, ואם אנחנו בסדרה שמדברת על עיצוב מטבחים אז ישר ולענין: מעברים במטבח.
מהם מעברים במטבח? אל תלכו רחוק מדיי, בסך הכל מדובר במרווח האנושי שאתם זקוקים לו בתוך הפעולות שאתם עושים במטבח, מכניסתם עד יציאתכם, כולל הכנת האוכל והשלחת שאריות לפח.
אז אם אנחנו מתמקדים במדור הזה על יעול הפעולות שלנו על ידי עיצוב נכון, נזכיר כי חשוב מאד להקפיד על מעברים נכונים במטבח, כדי שנצליח להתנהל בצורה נוחה ונעימה.
אם החלטנו לעצב את המטבח קו מול קו, או אם החלטנו לקבוע אי באמצע המטבח, חובה לשמור על מעבר מספק.
ובל נשכח כי יש לשמור על מעבר תקין ורחב בכניסה למטבח, שיוכלו להיכנס בנחת ובכיף, שיוכלו לפתוח מקרר וגם לעבור לצידו ועוד.
בכל מצב, כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע טוב שידע לתת לכם את המרחקים הנכונים.
בנוסף, שימו לב למרחב שלכם לצורך בישול ואפיה במטבח:
- כדאי למקם את הכיריים מתחת או סמוך לחלון, אם ריח של שניצל ודגים זה לא הבושם שאתם רוצים בבית.
- עגלת בקבוקים ומגירת תבלינים תהיה צמודה לכיריים, כדי שבקבוקי השמן, חומץ ותבלינים לא יהיו כל הזמן על משטח העבודה (השיש).
- מקמו את התנור והמיקרוגל סמוך למשטח העבודה אליו אפשר להעביר כלים רותחים, כי אין לנו עניין שתבקרו במחלקת כויות.
- שמרו על מרחק בין הכיריים לקיר / לדופן כדי שתוכלו להשתמש בכל להבות הכיריים בנוחות, ויהיה די מקום לידיות של הסירים.
- שימו לב – אם מרכיבים ארון עליון מעל הכיריים הוא חייב להיות גבוה יותר משאר הארונות, וזה גם מבחינה בטיחותית וגם מבחינת ניקיון – שלא יהיה מלא בשומן ולכלוך שרוף.
יש אופציה גם לשים קולט אדים מתחת לארון או קולט אדים אינטגרלי שבנוי בתוך הארון.
בהצלחה!
בלומי שיינברגר מעצבת מטבחים | [email protected]