מצרכים:
- 100 גרם חמאה
- 3-4 כוסות קמח לבן
- 3 ביצים
- חצי כוס מים (לפי הצורך)
- חצי כוס סוכר
- כפית אבקת אפיה
- למילוי: ממרח תמרים (ניתן להוסיף אגוזים קצוצים)
- לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- נעבד את חומרי הבצק לבצק רך. נשמור במקרר כחצי שעה.
- ניצור עיגולים ונמעך אותם לכדי פיתה קטנה (קוטר של כוס קפה) ונניח במרכזם כפית ממרח תמרים ונסגור מהקצוות כלפי מעלה וכדרר מעל בעזרת האצבעות.
- נאפה בחום של 180 מעלות כרבע שעה- 20 דקות (עד להתיצבות והשחמה קלה מאד).
- נקרר ונפזר אבקת סוכר מלמעלה.
בתיאבון ובהנאה!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
2 תגובות
שלום, באיזה מרקם צריכה להיות עוגה? אז כמה בדיוק קמח לשים – 3 או כוסות? ובמה זה תלוי בדיוק?
הבצק צריך להיות רך אבל כזה שיהיה אפשר לעבוד איתו