מאת: שרה ליכטנפלד, שפית פרטית בבית הלקוחה
מצרכים:
• 500 גרם פסטה פנה
• 80 גרם חמאה
• 2 כפות פרמזן מגורד
• 2 זוקיני בינוניים, חתוכים לפרוסות דקות
• 2 שיני שום, פרוסות דק או כתושות
• מלח, לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
• כף גדושה פסטו
• 1/2 כוס מי בישול הפסטה לרוטב
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה עם חצי כף מלח לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. (אל דנטה- לבשל עד שהפסטה רכה אך לא מדי כשהוגסים בה יש מעט קשיחות, מרקם יציב ונגיס)
שומרים חצי כוס ממי הבישול ומסננים את הפסטה.
2. במחבת גדולה ממיסים את החמאה על חום בינוני ומוסיפים את השום. מטגנים קלות עד שהשום מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את פרוסות הזוקיני למחבת ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהן מתרככות מעט אך שומרות על פריכותן.
4. מוסיפים את הפסטו למחבת ומערבבים עד שהוא נמס ומתערבב עם החמאה והשום.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת יחד עם מי הבישול ששמרתם. מערבבים היטב עד שהרוטב עוטף את כל הפסטה בצורה אחידה.
6. מוסיפים את הפרמזן המגורד וממשיכים לערבב עד להמסה מלאה של הגבינה.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מגישים חם ומפזרים מעל מעט פרמזן מגורד נוסף, לפי הצורך.
(אפשר לשלב חלק מהפרמזן בתוך הרוטב לפני הוספת הפסטה, הרוטב יוצא קרמי ועשיר
בתיאבון!
2 תגובות
פסטה אליו א אוליו (aglio-שום olio – שמן)
והשם המלא וכתיבתו:
Aglio olio e peperoncino
שום,שמן ופלפל חריף
נכון! מדוייק! וכל הכבוד על כתיבת ההסבר לטובת מי שפחות מתמצא❣