פיצה על בסיס כרוב דיאטטית וטעימה

שיתוף ב email
שיתוף ב print
פיצה קלה להכנה,על בסיס- כרובית, מתאימה לנמנעים מקמח-בגלל בעיות בריאות
וגם מתאימה מאוד לפסח, אני מכינה אותה גם בימי-חול, לפי בקשת בני-המשפחה.
אופן ההכנה:
כרובית קטנה מפרקים לפרחים,מגוררים את  פרחי-כרובית הנקיים והטריים
לגרגרים בגודל פתיתים. (הכי נוח וקל להשתמש במעבד המזון ,עם להב הפלדה.)
את פירורי -הכרובית שהתקבלו,מעבירים לקערה,
טורפים  ביצה אחת ,לערבב עם תבלינים: מלח פלפל,אבקת שום,כפית אורגנו-יבש ,
ולהוסיף – 3/4  כוס גבינה-צהובה מגוררת,ולערבב עם פירורי-הכרובית לתערובת אחידה.
משמנים תבנית קטנה (אפשר חד-פעמית) עם ניר -אפיה משומן קלות,
יוצקים את תערובת הכרובית לתבנית- ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד ליציבות והשחמה,והופכים בזהירות בעזרת ניר האפייה לצד השני
ל -20 דקות אפייה, עד למרקם יציב ומוזהב מ-2 הצדדים,
ומכבים את התנור.
בזמן שהמאפה בתנור,מכינים רוטב -עגבניות סמיך ומתובל,(כמו לפסטה,)
ולאחר שמתקרר ,מורחים אותו על בצק הכרובית האפוי.
מפזרים מעל הרוטב תוספות שרוצים כמו,זיתים מגולענים ,טבעות-בצל ,
חצאי-פטריות מוקפצות במחבת עם בצל קטן קצוץ ושן -שום קצוצה,
אפשר לקצוץ גמבה ושאר ירקות שאוהבים, ולתבל בתבלין אורגנו,
ומעל הכול  לפזר  גבינה צהובה מגוררת,כמות שמעדיפים.
ומחזירים לתנור בחום בינוני 180 מעלות ל-10 דקות עד להמסת-הגבינה.
אגב,
את פיצת -הכרובית אוכלים בצלחת כמו פשטידה,
לעומת הפיצה עתירת-הקלוריות עם הקמח,שאפשר להחזיק ביד.
אפשר להשתמש בפרחי כרובית -קפואים ,לא להפשיר ,אלא לקצוץ במעבד מזון עם מנוע חזק כזה שכותש קרח לפירורים עם להב הפלדה.
(הכנתי גם מפירורי כרובית קפואה וזה יצא טעים כמו עם הכרובית הטרייה.)

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.