פיצה קלה להכנה,על בסיס- כרובית, מתאימה לנמנעים מקמח-בגלל בעיות בריאות
וגם מתאימה מאוד לפסח, אני מכינה אותה גם בימי-חול, לפי בקשת בני-המשפחה.
אופן ההכנה:
כרובית קטנה מפרקים לפרחים,מגוררים את פרחי-כרובית הנקיים והטריים
לגרגרים בגודל פתיתים. (הכי נוח וקל להשתמש במעבד המזון ,עם להב הפלדה.)
את פירורי -הכרובית שהתקבלו,מעבירים לקערה,
טורפים ביצה אחת ,לערבב עם תבלינים: מלח פלפל,אבקת שום,כפית אורגנו-יבש ,
ולהוסיף – 3/4 כוס גבינה-צהובה מגוררת,ולערבב עם פירורי-הכרובית לתערובת אחידה.
משמנים תבנית קטנה (אפשר חד-פעמית) עם ניר -אפיה משומן קלות,
יוצקים את תערובת הכרובית לתבנית- ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד ליציבות והשחמה,והופכים בזהירות בעזרת ניר האפייה לצד השני
ל -20 דקות אפייה, עד למרקם יציב ומוזהב מ-2 הצדדים,
ומכבים את התנור.
בזמן שהמאפה בתנור,מכינים רוטב -עגבניות סמיך ומתובל,(כמו לפסטה,)
ולאחר שמתקרר ,מורחים אותו על בצק הכרובית האפוי.
מפזרים מעל הרוטב תוספות שרוצים כמו,זיתים מגולענים ,טבעות-בצל ,
חצאי-פטריות מוקפצות במחבת עם בצל קטן קצוץ ושן -שום קצוצה,
אפשר לקצוץ גמבה ושאר ירקות שאוהבים, ולתבל בתבלין אורגנו,
ומעל הכול לפזר גבינה צהובה מגוררת,כמות שמעדיפים.
ומחזירים לתנור בחום בינוני 180 מעלות ל-10 דקות עד להמסת-הגבינה.
אגב,
את פיצת -הכרובית אוכלים בצלחת כמו פשטידה,
לעומת הפיצה עתירת-הקלוריות עם הקמח,שאפשר להחזיק ביד.
אפשר להשתמש בפרחי כרובית -קפואים ,לא להפשיר ,אלא לקצוץ במעבד מזון עם מנוע חזק כזה שכותש קרח לפירורים עם להב הפלדה.
(הכנתי גם מפירורי כרובית קפואה וזה יצא טעים כמו עם הכרובית הטרייה.)