יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

תכינו לראש חודש: מתכון אותנטי לספינג' המושלם

איזה כיף שאפשר להתחיל לתענג על ספינג'ים ביתיים בלי הרבה מצפון, כי חודש כסליו כאן וזה בדיוק הזמן שלהם, במיוחד שהם תמיד יוצאים טובים ומפנקים, ולא דורשים הרבה כדי להצליח!
ספינג'ים של חנוכה
ספינג'ים של חנוכה | קרדיט: shutterstock

כ- 25 ספינג'ים

המצרכים: 

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  •  700 מ"ל מים פושרים -חמימים (כ-4 וחצי כוסות ח"פ)
  • 4 כפות סוכר
  • קמצוץ מלח
  • צלחת עם סוכר לציפוי
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך
  2. הבצק צריך להיות מעט דביק, יש להמתין להתפחה עד להכפלת הנפח של הבצק.
  3. נתריח בסיר קטן שמן עמוק וכשהשמן רותח ממש, נערבב בעדינות הבצק. נרטיב את הידיים וניקח ביד כדור בצק, ומעל השמן (באויר) ניצור בו חור בעזרת האצבעות, ונניח בשמן הרותח
  4. נמתין עד להתנפחות הספינג' ונהפוך לצד השני לאחר השחמה קלה.
  5. לאחר ששני הצדדים נפוחים ושחומים מעט נוציא לצלחת מלאה בסוכר, נגלגל בסוכר ונניח במגש.
  6. וכך נעשה עם יתר הבצק

בהצלחה!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

    1. שמרים טריים מצריכים פי 3 מכמות השמרים היבשים
      על כל כף שמרים יבשים – 3 כפות שמרים טריים
      אני לא מומחית בתחום אך זה מה שידוע לי, כדאי לברר עוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים