כ- 25 ספינג'ים
המצרכים:
- 1 ק"ג קמח לבן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 700 מ"ל מים פושרים -חמימים (כ-4 וחצי כוסות ח"פ)
- 4 כפות סוכר
- קמצוץ מלח
- צלחת עם סוכר לציפוי
- שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק רך
- הבצק צריך להיות מעט דביק, יש להמתין להתפחה עד להכפלת הנפח של הבצק.
- נתריח בסיר קטן שמן עמוק וכשהשמן רותח ממש, נערבב בעדינות הבצק. נרטיב את הידיים וניקח ביד כדור בצק, ומעל השמן (באויר) ניצור בו חור בעזרת האצבעות, ונניח בשמן הרותח
- נמתין עד להתנפחות הספינג' ונהפוך לצד השני לאחר השחמה קלה.
- לאחר ששני הצדדים נפוחים ושחומים מעט נוציא לצלחת מלאה בסוכר, נגלגל בסוכר ונניח במגש.
- וכך נעשה עם יתר הבצק
בהצלחה!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
2 תגובות
אפשר להחליף בשמרים טריים ואים אז מה הכמות ?!
שמרים טריים מצריכים פי 3 מכמות השמרים היבשים
על כל כף שמרים יבשים – 3 כפות שמרים טריים
אני לא מומחית בתחום אך זה מה שידוע לי, כדאי לברר עוד.