שיחה עם ילדים ותשומת לב רגשית קריטיים להתפתחותם, ואם נודה על האמת, הם נמצאים לא פחות מאשר באחריותינו ההורים. ההקשבה, התמדה והזמינות שלך הם רכיבים מרכזיים כדי לעזור לילדים לפתח את יכולותיהם הרגשיות.
הנה כמה מהזמנים והמצבים החשובים שבהם כדאי להקדיש תשומת לב לשיחה עם ילדים כדי לתמוך בהתפתחות הרגשית שלהם, בחרו לפחות שתי הזדמנויות שיכולות להתאים לכם מבחינת סדר היום ותשדלו לקפיד עליהם, זה יהיה הצעד הראשון שלכם בדרך לפיתוח השיח הרגשי בבית וחיזוק הקשר ביניכם לבין הילדים:
- בבוקר לפני בית הספר: זהו זמן חשוב לדבר, לשמוע על התחושות והציפיות שלהם להיום. נסו לפנות מהבוקר תרחישים מלחיצים כמו הכנת הביגוד או חיפוש מסרק או גומיה, על ידי הכנה מוקדמת ויש סיכוי טוב שתצליחו לתת לילדים יותר צידה רגשית לפני היום שלפניהם. אולי בבוקר לא תהיה לכם הפניות וזה גם לא הזמם לפתוח נושאים שדורשים טיפול עמוק, אך זה בהחלט הזמן להעניק לילד תחושה טובה, חיבוק אוהב ועידוד להמשך היום, לתת להם כוח כבר אמרנו?
- אחרי יום הלימודים: כשילדים חוזרים הביתה, חשוב להקשיב להם ולברר איך עבר עליהם היום. לשוחח על חוויות, הצלחות ואתגרי היום. ילדים מגיעים רעבים ומותשים מיום הלימודים, נסו להיות מוכנים עם ארוחה חמה ומשביעה, וגם אם אתם לא נוכחים בבית, אפשרו להם להרים טלפון ולספר לפחות בקצרה ממה שעבר עליהם.
- במהלך ארוחות משפחתיות: אכילה משותפת יכולה להיות הזדמנות נהדרת לשיחה. היא מאפשרת לשתף חוויות, לדון בתחושות ולחזק את הקשרים המשפחתיים. כשאתם רואים שבין הילדים מתפתחת שיחה, תנו לדברים לזרום, אפילו אם אתם ממהרים ומעוניינים שיעלו לישון, אפשרו להם עוד כמה דקות של שיחה, זה יבריא להם את הנפש לא פחות משינה בשעה מוקדמת.
- בעת קונפליקט או בעיה: כשמתעורר קונפליקט או בעיה, חשוב לדבר על הרגשות שמעורבים ולהציע פתרונות. המעורבות שלעם תלמד את ילדים איך להתמודד עם רגשות ולפתח מיומנויות תקשורת.
- לפני השינה: הרבה מאתינו לא שמים לב לכך אך כשהם במיטותיהם, ילדים מרגישים בטוחים לשתף מחשבות, פחדים או חוויות שלא דיברו עליהן במהלך היום. לפעמים זהו החושך שמציף את הדברים או השקט שיורד על הבית ונותן למוח לעבד את מה שעברו.
- בעת פעילויות משותפות: כשאתם עוסקים בפעילות כמו ציור, משחק או טיול, הרגעים הללו הם הזדמנות מצוינת ויקרה מפז לשיחה קלה ולחיזוק הקשרים. אם אתם במוזה של אומנות ובא לכם ליצור, הצטרפו אל הילדים, ספרו להם על הבחירות שלכם ותנו להם לשאול אתכם שאלות וגם לשתף מעצמם, אל תשכחו להחמיא על הבחירות שלהם ולחזק את בטחונם העצמי בכל מה שקשור לביצוע מטלות.
- במצבים קשים: כאשר ילדים חווים אכזבה, כאב או פחד, להקדיש להם תשומת לב ולקיים שיחה על הרגשות שלהם יכולה לעזור להם להתמודד ולפתח עמידות רגשית.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
עוד כתבות שעשויות לעניין אותך:
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2017/11/cap-2923682_640-Small-120x120.jpg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2018/10/pexels-photo-301977-120x120.jpeg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2019/12/dreidel-4658144_640-120x120.jpg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2023/06/color-interrogation-symbols-120x120.jpg)
![](https://kollkvoda.co.il/wp-content/uploads/2023/07/bullying-ge077c2c46_640-120x120.jpg)