מצרכים:
- 1/2 1 כוס שעועית לאחר השריה (או בשילוב חומוס מושרה)
- 2 כוסות גריסים
- 1 וחצי ק"ג בשר בקר מספר 8 או 2 או 9
- 3-4 תפוחי אדמה קלופים
- 1 בטטה גדולה עם הקליפה
- 1 בצל
- 6 שיני שום
- 2/3 כוס ח"פ של סילאן
- כף אריסה/ חצי כף סחוג
- שמן
- תבלינים: 2 כפות גדושות פפריקה, 2 כפות אבקת מרק, כף כמון, כפית פלפל שחור, כף מלח
- לאורז בקוקי: 3 כוסות אורז + אבקת מרק + כפית פפריקה + בצל חתוך לקוביות + שמן ומים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול נשפוך מעט מן ונניח את הבקר (שלם) ונסגור את הסיר, לאחר 2 דקות נפתח ונהפוך את גוש הבשר.
- נוסיף בצל וניתן לו להטגן כשלוש דקות.
- נוסיף את השעועית (שעברה השריה) והגריסים ונוסיף מים חמים באופן שיכסה הכל, נרתיח כחצי שעה ונוודא שיש מספיק מים כל הזמן.
- נוסיף את תפוחי האדמה, הבטטה, השום, הסילאן והתבלינים ונבשל יחד כשעתיים על אש בינונית.
- בינתיים נכין את שקית האורז: בשקית קוקי נמלא 3 כוסות אורז לבן + אבקת מרק, כפית פפריקה, שמן ובצל חתוך לקוביות ונמלא מים עד חצי השקית. נקשור היטב ונוסיף לסיר החמין למשך השעה האחרונה של הבישול.
- נוודא שיש דיי מים בסיר, באופן שיהיה מעל כל התכולה ב3-5 ס"מ לפחות, על מנת למנוע התייבשות של החמין על הפלטה.
- לאחר שעתיים וחצי של בישול סך הכל, נניח על הפלטה עם מגבת מעל המכסה לרתיחה עד בוקר שבת.
שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
3 תגובות
מתכון לחמין מזרחי 100% אמתי !!!
רכיבים
1 כוס שעועית מושרית יום לפני… 1 כוס חיטה (ללא השריה אך יש לברור) 1 בצל גדול , 4 ביצים , 4 תפוחי אדמה , חצי דילו בשר (אני שנים מוותר על בשר שומני) , 1/2 כף פפריקה חריפה 1.5 כף פפריקה מתוקה , 1/2 כף מלח , 1/2 כף פלפל שחור , 1/2 כף כמון , 2.5 כפות רסק עגבניות 1/4 כוס שמן ,4 כוסות מים.
אופן ההכנה
לקצוץ את הבצל לעדות במחבת עד השחמה ללא שמן זה מוציא את נוזלי בצל לקראת הסוף להוסיף מעט שמן להעביר לסיר בישול לחמין… להוסיף את השמן מלח והתבלינים לערבב להוסיף כוס מים לפתיחת התבלינים להוסיף את הרסק , להוסיף את הבשר לסגירה ואז את תפוחי האדמה והביצים להוסיף את 3 כוסות המים להביא לרתיחה ואז להעביר לפלטה …
תנסו הלי סילאן דבש סוכר ותבינו מהו חמין אמתי .
מה שמים עם הבשר בהתחלה.. מים?
בהתחלה רק מטגנים אותו ללא נוזלים ולאחר מכן מוסיפים מים עם שאר המצרכים