מצרכים:
לקציצות:
- 1 ק"ג הודו טחון מעורב עם עוף טחון
- 1 בצל
- 2/3 כוס קמח
- תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, כף כמון, כף תבלין ראס אל חנות/תבלין לקציצות.
לרוטב:
- 1 בצל גדול
- 3-4 כפות אבקת מרק פטריות
- 2 כפות אבקת בצל
- כפית כמון
- פטריות
- שמן לטיגון
- מלח, פלפל, תבלין כוסברה טחונה
אופן ההכנה:
- נטחן או נגרד את הבצל של הקציצות, נוסיף לבשר הטחון נערבב את כל חומרי הקציצות לעיסה רכה.
- בסיר רחב ונמוך נטגן את הבצל של הרוטב עד להזהבה קלה עם מעט שמן, ונוסיף את התבלינים, נוסיף 4-5 כוסות מים חמים ונרתיח את הרוטב.
- נכין כדורים מעיסת הקציצות ונכניס לרוטב הרותח, נוסיף את הפטריות ונוסיף עוד תיבול לפי הצורך ונכסה.
- נבשל למשך כארבעים דקות על אש בינונית – עד לקבלת רוטב סמיך.
- אם הרוטב לא סמיך – אפשר לשים 2 כפות קמח בחצי כוס מים חמים, לערבב היטב ולהוסיף לרוטב.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן