יום שלישי

|

|

14/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

14/01/2025

|

יום שלישי

שבת כמו במלון יוקרתי: קציצות הודו ברוטב פטריות

קציצות נימוחות ורייחניות מעורבות מהודו ועוף טחון, ברוטב יוקרתי של פטריות - מתאים במיוחד לסעודת שבת, ומכניס לאווירה של בית מלון
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

לקציצות: 

  • 1 ק"ג הודו טחון מעורב עם עוף טחון
  • 1 בצל
  • 2/3 כוס קמח
  •  תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, כף כמון, כף תבלין ראס אל חנות/תבלין לקציצות.

לרוטב: 

  • 1 בצל גדול
  • 3-4 כפות אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות אבקת בצל
  • כפית כמון
  • פטריות
  • שמן לטיגון
  • מלח, פלפל, תבלין כוסברה טחונה

אופן ההכנה:

  1. נטחן או נגרד את הבצל של הקציצות, נוסיף לבשר הטחון נערבב את כל חומרי הקציצות לעיסה רכה.
  2. בסיר רחב ונמוך נטגן את הבצל של הרוטב עד להזהבה קלה עם מעט שמן, ונוסיף את התבלינים, נוסיף 4-5 כוסות מים חמים ונרתיח את הרוטב.
  3. נכין כדורים מעיסת הקציצות ונכניס לרוטב הרותח, נוסיף את הפטריות ונוסיף עוד תיבול לפי הצורך ונכסה.
  4. נבשל למשך כארבעים דקות על אש בינונית – עד לקבלת רוטב סמיך.
  5. אם הרוטב לא סמיך – אפשר לשים 2 כפות קמח בחצי כוס מים חמים, לערבב היטב ולהוסיף לרוטב.

בתיאבון!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים