מצרכים:
- 8 דפי בצק פילו מופשרים
- 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר מעורבב עם הודו, אבל יותר מומלץ בקר בלבד)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 6 כפות צנוברים/ שקדים מולבנים גרוסים
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- תיבול: 4 כפות סילאן, כף פפריקה, 1/2 כפית קינמון, כף תבלין שווארמה, מלח ופלפל
- לקישוט: ביצה, שומשום
קרדיט: shutterstock
אופן הכנה:
- מפשירים בצק פילו ומניחים בצד.
- מטגנים בצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד עד שהבשר מתבשל מעט, מתבלים ומוסיפים שום, ממשיכים לערבב למשך כארבע דקות ומעבירים לקערה.
- באותה מחבת קולים מעט את הצנוברים ומוסיפים לבשר הטחון שבקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים בסילאן וביתר התבלינים.
- מחממים תנור ל 190 מעלות.
- פורשים דף פילו שלם מברישים במעט שמן ומניחים עליו דף פילו נוסף, מהדקים ומברישים גם אותו בשמן.
- אפשר להשאיר את הדפים שלמים ולחלק לפרוסות לאחר האפיה ואפשר מראש לחלק אותם לסיגרים קטנים, (ריבועים באורך 8-10 ס"מ) ולגלגל סיגרים אישיים.
- מניחים כמות מהמלית בצד שבו מתחילים את הקיפול, מקפלים את השוליים ומגלגלים לצורה של רולדה.
- מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן ואחר כך בביצה טרופה ומפזרים שומשום לקישוט.
- אופים כארבעים דקות עד להזהבה יפה.
- טעים במיוחד במתבל צ'ילי או טחינה לצד סלט ירקות עשיר או ירקות מוקפצים. תהנו!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
3 תגובות
המתכון – מגולגלות פילו עם בשר טחון וצנוברים. לאחר הוצאת הרולדות מהתנור ופריסה למנות זה לא גורם לפירוק הרולדה שהיא מאוד פריכה ??
האם לא כדאים קודם המילוי לחלק את דפי הפילו למנות , ליצור רולדות אישיות
ולתנור ??? מצפה למענה. תודה.
אפשר להשתמש בבצק פילו המחולק למנות, ואפשר כמו שכתוב במתכון – להכין רולים גדולים ולפרוס לאחר האפיה (כמובן לא מחייב חיתוך סימטרי 🙂 ) הוספתי הערה במתכון כדי שיהיה ברור.
רחלי – תודה למענה המהיר