מצרכים:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח לבן מנופה
- 1 כף שטוחה מלח
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 500 מ"ל מים חמימים
- 180 מ"ל שמן קנולה
לתערובת הטונה:
- 400 גרם טונה
- 1/2 כוס סילאן
- 1 כפית שום כתוש
- תבלין ראש אל חנות
- 1 כפית אריסה
- לקישוט: שומשום
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך, מתפיחים עד להכפלת הנפח – כ – 40 דקות.
- משטחים את הבצק בתבנית לפיתות בינוניות ומניחים להתפחה נוספת.
- בינתיים מערבבים בקערה את הטונה עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת טונה בגוון חום קרמלי.
- לאחר שהבצק תפח מניחים על כל פיתה מתערובת הטונה בנדיבות ומשאירים שוליים ריקות מסביב.
- ניתן לפזר שומשום מסביב לבצק של כל פיתה (בשוליים, סביב התערובת)
- מכניסים לתנור לאפיה של כחצי שעה עד להשחמת הבצק, בחום של 180 מעלות.
בתיאבון!!!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן