יום שישי

|

|

18/07/2025

לאישה החרדית

|

|

|

18/07/2025

|

יום שישי

לחמג'ון טונה מ-ט-ו-ר-ף כמו בשרי!

הבצק המושלם הוא הבסיס שלי לכל לחמניה, חלה או מאפה אחר שדורש בסיס טוב ורך, עליו הכנתי תערובת טונה בטעם נדיררררר, אמאל'ה פשוט תנסו ותהיו גאים בעצמכם!
| קרדיט: shutterstock

מצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 500 מ"ל מים חמימים
  • 180 מ"ל שמן קנולה

 

לתערובת הטונה:

  • 400 גרם טונה
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1 כפית שום כתוש
  • תבלין ראש אל חנות
  • 1 כפית אריסה

 

  • לקישוט: שומשום 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך, מתפיחים עד להכפלת הנפח – כ – 40 דקות.
  2. משטחים את הבצק בתבנית לפיתות בינוניות ומניחים להתפחה נוספת.
  3. בינתיים מערבבים בקערה את הטונה עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת טונה בגוון חום קרמלי.
  4. לאחר שהבצק תפח מניחים על כל פיתה מתערובת הטונה בנדיבות ומשאירים שוליים ריקות מסביב.
  5. ניתן לפזר שומשום מסביב לבצק של כל פיתה (בשוליים, סביב התערובת)
  6. מכניסים לתנור לאפיה של כחצי שעה עד להשחמת הבצק, בחום של 180 מעלות.

בתיאבון!!!

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]