חומרים
לבצק:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב קר
למלית:
1/2 צנצנת ריבת תותים או פטל
לציפוי:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
- בצק: במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לבצק אחיד ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר במשך כ-1 שעה.
- על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.
- קורצים פרחים קטנים (או כל צורה אחרת שרוצים) ומניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת פקק קטן או צנתר חלק מוציאים את החלק המרכזי במחצית מכמות העוגיות ויוצרים חור.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים במשך כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין די בהירות.
- מצננים לחלוטין לפני המילוי.
- הופכים את העוגיות השלמות (ללא החור) וממלאים בכ-1/2 כפית ריבה בכל אחת מהן.
- סוגרים עם עוגיה עם חור ליצירת סנדוויץ'.
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן
4 תגובות
איך שומרים את העוגיות? בחוץ/במקרר/במקפיא? וכמה זמן?
תודה
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
אפשר לעשות את זה פרווה- עם מים ומרגרינה?
אפשרי, אבל לא מומלץ
בהצלחה