לבצק:
חצי ק"ג סולת
3/4 כוס קמח
רבע כוס סוכר
1 א. אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
3/4 כוס שמן
1-1.5 כוסות מים חמימים
למילוי:
חצי ק"ג תמרים מגולענים וטחונים (לא ממרח תמרים)
1 כוס שקדים טחונים
חצי כפית קינמון
רבע כוס שמן
לסירופ:
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים
לחמם את השמן עד קרוב לרתיחה
לשפוך על הסולת ושאר החומרים ולערבב עם כף
להוסיף את המים החמימים וללוש לבצק נעים
לערבב את חומרי המילוי וללוש לעיסה אחידה
לקחת כדור מהבצק, לפתוח חור בתוכו ולמלא כדור קטן יותר מעיסת התמרים ולסגור היטב
אפשר לקרוץ צורה בקורצן או להשאיר עגול.
אפשרות נוספת והמקורית
לקחת כשליש מכמות הבצק, לעגלו לכדור ואח"כ לפתוח לעיגול בגודל פיתה
לקחת שליש מכמות התמרים ולפתוח בכפות הידיים לגודל של הבצק ולהניחו על הבצק ולגלגל לגליל. להמשיך לגלגל כדי להגדיל את הרולדה. העוגיות צריכות להיות בקוטר כ-6 ס"מ. להכניס לתבנית ולחתוך לעוגיות בעובי של 1.5 ס"מ. לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה קלה.
לקרר מעט ולחתוך את העוגיות ולהניח אותם שוכבים על התבנית לייבש בתנור בחום של 150 מעלות. לטבול בסירופ חם. כשיתקררו לשמור בקופסא אטומה.
עוגיה טעימה ובריאה במיוחד
בהצלחה
המתכון השתתף בתחרות "שפית ברמה" הקמפוס הקולינרי