כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד
|
23/07/2024

עוגיות חמאה :)

לשיתוף לטיול בפריז עם גלריה מרהיבה לחצי כאן

הכמות היא לכ 40 עוגיות, תלוי בגודל

  • 200 גר' חמאה
  • ½ כוס סוכר (100 גר')
  • 2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גר')
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • לבחירה – גרידה מלימון אחד
  • ביצה
  • לעיטור – גבישי סוכר

אופן ההכנה:

  1. מעבדים חמאה, סוכר , קמח, מלח ווניל במעבד מזון לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים.  מאחדים את הגושים בעדינות על משטח עבודה.
  2. לחלופין- ניתן להקרים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה, ולהוסיף את שאר הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. כדי ליצור עוגיות שישמרו על צורתן – מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה לעובי הרצוי. מעבירים את הבצק לתבנית ומקפיאים כ 30 דקות. קורצים את הצורה הרצויה ומעבירים מיד למגש נוסף מרופד בתבנית אפיה. מרדדים את השאריות בין ניירות אפיה, מקפיאים וקורצים שוב. מפזרים מעט גבישי סוכר.
  4. אם אין לכם סבלנות לקרוץ – אפשר פשוט לתת לילדים ליצור עוגיות בסגנון חופשי.
  5. אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות כ 15 דקות להזהבה.
  6. ניתן לשמור בהקפאה.


    לבלוג אופה לשבת לחצי כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים