יום שני

|

|

23/06/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/06/2025

|

יום שני

עוגיות חמאה :)

לשיתוף לטיול בפריז עם גלריה מרהיבה לחצי כאן

הכמות היא לכ 40 עוגיות, תלוי בגודל

  • 200 גר' חמאה
  • ½ כוס סוכר (100 גר')
  • 2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גר')
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • לבחירה – גרידה מלימון אחד
  • ביצה
  • לעיטור – גבישי סוכר

אופן ההכנה:

  1. מעבדים חמאה, סוכר , קמח, מלח ווניל במעבד מזון לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים.  מאחדים את הגושים בעדינות על משטח עבודה.
  2. לחלופין- ניתן להקרים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה, ולהוסיף את שאר הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. כדי ליצור עוגיות שישמרו על צורתן – מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה לעובי הרצוי. מעבירים את הבצק לתבנית ומקפיאים כ 30 דקות. קורצים את הצורה הרצויה ומעבירים מיד למגש נוסף מרופד בתבנית אפיה. מרדדים את השאריות בין ניירות אפיה, מקפיאים וקורצים שוב. מפזרים מעט גבישי סוכר.
  4. אם אין לכם סבלנות לקרוץ – אפשר פשוט לתת לילדים ליצור עוגיות בסגנון חופשי.
  5. אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות כ 15 דקות להזהבה.
  6. ניתן לשמור בהקפאה.


    לבלוג אופה לשבת לחצי כאן

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים