לשיתוף לטיול בפריז עם גלריה מרהיבה לחצי כאן
הכמות היא לכ 40 עוגיות, תלוי בגודל
- 200 גר' חמאה
- ½ כוס סוכר (100 גר')
- 2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גר')
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- לבחירה – גרידה מלימון אחד
- ביצה
- לעיטור – גבישי סוכר
אופן ההכנה:
- מעבדים חמאה, סוכר , קמח, מלח ווניל במעבד מזון לקבלת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מאחדים את הגושים בעדינות על משטח עבודה.
- לחלופין- ניתן להקרים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה, ולהוסיף את שאר הרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
- כדי ליצור עוגיות שישמרו על צורתן – מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה לעובי הרצוי. מעבירים את הבצק לתבנית ומקפיאים כ 30 דקות. קורצים את הצורה הרצויה ומעבירים מיד למגש נוסף מרופד בתבנית אפיה. מרדדים את השאריות בין ניירות אפיה, מקפיאים וקורצים שוב. מפזרים מעט גבישי סוכר.
- אם אין לכם סבלנות לקרוץ – אפשר פשוט לתת לילדים ליצור עוגיות בסגנון חופשי.
- אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות כ 15 דקות להזהבה.
- ניתן לשמור בהקפאה.
לבלוג אופה לשבת לחצי כאן
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן