פרגיות, הכוונה לכרעי עוף או ירכיים ללא עצמות, ניתן לפלט את הכרעים בבית עם סכין פירוק איכותית, או לבקש מהקצב. מתקבלת מנה מכובדת וטעימה במיוחד.
החומרים הדרושים:
6 פרגיות מוכנות ללא עצמות או חזות עוף
למלית-
בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום כתוש
סלסליה פטריות חורש פרוסות ללא רגל(חומות)
2 כפות רוטב סויה
3 כפות כוסברה קצוצה
רבע כוס צנוברים
רבע כוס צימוקים נקיים
מלח ופלפל גרוס
כף שמן
לרוטב-
שקית בצלי שאלוט לבחירה או בצל אדום פרוס
קופסה פרוסות אננס משימורים עם הנוזלים
3 כפות רוטב סויה
רבע כוס רוטב צ'ילי
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ופטריות ומקפיצים כ2 דקות, מוספים שום, צימוקים וצנוברים, רוטב סויה, כוסברה ותבלינים, וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות. מסירים מהאש.
- משטחים את הפרגיות או החזות, ומדקקים אותם עם פטיש שניצלים. ממלאים כף גדושה או 2 מהמלית במרכז הפרגית, מגלגלים וסוגרים בקיסם.
- מסדרים בסיר שטוח שמתאים לאפייה בתנור את פרוסות האננס ובצלי השאלוט, ומעליהן את הפרגיות הממולאות. כאשר פתח הפרגית כלפי מטה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, ומוסיפים ממי שימורי האננס. יוצקים על הפרגיות, מכסים בניר כסף ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כחצי שעה, מסירים את ניר הכסף ומרטיבים את הפרגיות בנוזלים, אופים עוד 15 דקות עד שמוכן.
*חזה עוף אופים 10 דקות מכוסה ועוד 10 דקות ללא מכסה. רצוי להשרות את החזות מראש בשמן שום מלח ופלפל לריכוך.
*מגישים עם אורז לבן