רגע לפני חנוכה, כדי להיכנס לאווירה, להרגיש את הטעמים ו… אי אפשר להכחיש גם כדי שיצאו העיניים. סופגניות מלאות עונג עם מגוון מילויים וקומבינציות קישוט כך שכמעט תוכלו לטעום את הטעמים אצלכן במחשב.
חומרים לסופגניות:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים/ 50 גרם שמרים טריים
110 גרם סוכר
360 גרם חלב פושר/ מים
120 גרם חמאה מומססת/ שמן
3 כפות ברנדי/קוניאק/ערק
1 כפית מלח
גרידת לימון – לא חובה
150 גרם ביצים (3 מדיום) – אפשר גם בלי, אבל יותר עשיר עם ביצים
אופן ההכנה:
– במיקסר עם וו לישה שמים קמח וסוכר מערבבים קלות ויוצרים "בור" מניחים את השמרים והחלב ממתינים כמה דקות מוסיפים את כל החומרים פרט למלח.
– לשים כ10 דקות , מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות.
– לאחר שהבצק מוכן מכסים במגבת במקום חמים להתפחה של שעה.
– לאחר ההתפחה הראשונה לשים שוב ומורידים את הנפח, ושוב מתפיחים לעשרים דקות.
– מקמחים משטח עבודה, ישנם 2 אפשריות:
1. שוקלים בצק כ40-50 גרם ומכדררים לעיגול יפה.
2.מרדדים על משטח מקומח וקורצים עיגול כ5 ס"מ.
מתחת לכל עיגול מניחים רבוע נייר אפיה ומכסים במגבת להתפחה עד להכפלת הנפח.
– מחממים שמן בסיר עד ל150-160 מעלות ומטגנים .( למי שאין מד חום על להבה בינונית לשים לב שהשמן לא רותח מידי)
– לאחר קבלת הצבע הרצוי, הופכים ומטגנים את הצד השני.
– מוציאים לנייר סופג או מסננת.
– מצננים לחלוטין וממלאים במילוי הרצוי.
מילוי קרם פטיסייר משובח
500 גרם חלב
100 גרם סוכר
50 גרם קרונפלור
1 מקל וניל או משחת וניל
4 חלמונים
200 גרם שמנת מתוקה.
הכנה:
– שמים בסיר 400 גרם חלב, 100 גרם סוכר ומקל וניל ומביאים לרתיחה.
– בכלי נפרד שמים את יתרת החלב עם הקרונפלור והחלמונים ומערבבים היטב על מנת שלא יהיו גושים.
עושים השוואת טמפרטורות.( מוסיפים טיפה מהחלב החם על הקרונפלור והחלמונים, מערבבים היטב)ומחזירים לסיר מבשלים תוך כדי ערבוב תמידי ומביאים להסמכה.
– מסירים מהאש מכסים בניילון נצמד ומקררים לילה במקרר.
– מערבבים את הקרם המיקסר לקבלת מסה חלקה.
– מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים בעדינות עם הקרם.
ניתן להעשיר את הקרם עם במחיות שונות כמו: לוטוס, ריבת חלב, פרלינה, ממרח חלבה, תותים, מחית פיסטוק , מחית לימון ובוטנים.
(מוסיפים את הטעם לקרם פטיסייר לפני הוספת הקצפת)
גאנש מוקצף לזילוף מעל הסופגניה או בפנים.
500 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד מריר או 400 גרם שוקולד לבן.
הכנה:
– מחממים את השמנת בסיר עד לסף רתיחה .
– יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים היטב.(אפשר להוסיף לגאנש שוקולד לבן ולשמנת החמה ממרח פיסטוק כ30 גרם , יוצא גאנש פיסטוק מוקצף מטורף)
– שומרים לילה במקרר. למחרת מקציפים לקרם יציב.ממלאים/ מזלפים.
לטבילת הסופגניה בשוקולד:
חום- 100 גרם שמנת מתוקה ו150 גרם חום
לבן- 100 גרם שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד לבן
ממיסים ביחד וטובלים את ראש הסופגיה ומקשטים באיזה טעם שרוצים
9 תגובות
איזה עליונות וגאווה , מה הבעיה? הקנאה מוציאה את האדם מן העולם.
תודה על מתכון מיוחד ועל יצירתיות מדהימה!
יואו איזה מהמםםםםםם
באמת אפשר להכין דבר כזה עצמאית???
זה ניראה משהוא של חנויות!
ואגב למה להשבית שמחות??תהנו מהיופי זה גם רוחניות להנות מכשרונות שה' ברא!
בטח שאפשר להכין עצמאית….ולעוף עם הדמיון לאן שרוצים! גם לנצל את ימי הרוח והקדושה של החג וגם להנות ולהתענג מטעמי נפלאות הבורא! הכי שיש!!תודה לך אבא 💜
מירי איזה מיוחד!
אני רוצה להזמין ממך,
איפה את בארץ?
מקסים … רואים שהיא מוכשרת … מכירה אישית…מירי תמשיכי להאיר אותנו… ביצירתיות… יישר כוח … 🌹
יש לך את הפרטים של מירי ססובר?
אמנות היא רוחנית כל כך, מירי, את אמנית!!
מה שאפשר לעשות מסופגניה
זה ממש מוגזזזזם
מאוד מעניין. רק חבל ששכחנו את המשמעות של החג ואת הסימבוליות שהסופגניה מייצגת…נצחון הרוח על החומר. כאן נראה שהחומר ניצח…
חנוכה שמח