- מכינים את הקרמל:
- מכניסים את הסוכר, המים והמלח לסיר קטן או קלחת , ומעלים על להבה.
- מערבבים כל פעם שהסוכר בתחתית הסיר מתחיל לימס (הסוכר אמור להראות כמו חול רטוב קצת).
- ברגע שהסוכר מתחיל להפוך לצבע חום בהיר (ג'ינגי) מוסיפים את הקצפת
- זה בסדר, הסוכר לא אמור לבוא להמסה מלאה,
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כ 3-4 דקות
- מוסיפים את השקדים ומערבבים
- מורידים מהאש,
- שופכים את תערובת הקרמל על הביסקווטים ומיישרים שיכסה את פני כל התבנית.
- מכניסים לתנור ל10-15 דקות, עד שהקרמל מבעבע והמראה שלו יבש מעט.
- מוציאים ומצננים
- ממיסים את השוקולד ומורחים עם מרית מעל הקרמל,
- זה השלב שאפשר לשחק עם צבעי השוקולד, (פירוט למטה)
- מפזרים את הפירות והפיצוחים ומניחים להתמצקות השוקולד,
- חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות או שברים א-סימטריים.
- אורזים יפה בצלופן ושולחים לאנשים שחשובים לכם.
- אופציה נוספת, משאירים על שולחן ומנשנשים מידי פעם עד שכבר אין מה לשלוח?
- לאתר של ברוכי לחצי כאן
תגובה אחת
יצא לי מעולה תודה רבה!!!