שבת

|

|

05/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

05/10/2024

|

שבת

לטעום ט"ו בשבט: חטיפי בארק עם אגוזים ופירות יבשים / ברוכי קופטייל

  תבנית תנור

חומרים:

  • 2 שרוולי עוגיות /קרקרים מכל סוג
  • לקרמל:
  • 1.25 כוס סוכר
  • 2.5 כפות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס קצפת צמחית
  • 50 גר' שקדים פרוסים

 

  • לציפוי:
  • 165-200 גר' שוקולד מריר (ניתן לגוון ולהחליף ביניהם)
  • פירות יבשים קצוצים
  • אגוזים ופיצוחים
  • תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה

אופן ההכנה:

  • מסדרים את העוגיות בתבנית התנור בצורה צפופה, אם יש חורים שוברים ודוחפים כדי לסתום חורים.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות

 

 

 

 

 

 

  • מכינים את הקרמל:
  • מכניסים את הסוכר, המים והמלח לסיר קטן או קלחת , ומעלים על להבה.
  • מערבבים כל פעם שהסוכר בתחתית הסיר מתחיל לימס (הסוכר אמור להראות כמו חול רטוב קצת).
  • ברגע שהסוכר מתחיל להפוך לצבע חום בהיר (ג'ינגי) מוסיפים את הקצפת
  • זה בסדר, הסוכר לא אמור לבוא להמסה מלאה,
  • מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • ממשיכים לבשל עוד כ 3-4 דקות
  • מוסיפים את השקדים ומערבבים
  • מורידים מהאש,
  • שופכים את תערובת הקרמל על הביסקווטים ומיישרים שיכסה את פני כל התבנית.
  • מכניסים לתנור ל10-15 דקות, עד שהקרמל מבעבע והמראה שלו יבש מעט.
  • מוציאים ומצננים
  • ממיסים את השוקולד ומורחים עם מרית מעל הקרמל,
  • זה השלב שאפשר לשחק עם צבעי השוקולד, (פירוט למטה)
  • מפזרים את הפירות והפיצוחים ומניחים להתמצקות השוקולד,
  • חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות או שברים א-סימטריים.
  • אורזים יפה בצלופן ושולחים לאנשים שחשובים לכם.
  • אופציה נוספת, משאירים על שולחן ומנשנשים מידי פעם עד שכבר אין מה לשלוח?
  • לאתר של ברוכי לחצי כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים