כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

לטעום ט"ו בשבט: חטיפי בארק עם אגוזים ופירות יבשים / ברוכי קופטייל

  תבנית תנור

חומרים:

  • 2 שרוולי עוגיות /קרקרים מכל סוג
  • לקרמל:
  • 1.25 כוס סוכר
  • 2.5 כפות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס קצפת צמחית
  • 50 גר' שקדים פרוסים

 

  • לציפוי:
  • 165-200 גר' שוקולד מריר (ניתן לגוון ולהחליף ביניהם)
  • פירות יבשים קצוצים
  • אגוזים ופיצוחים
  • תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה

אופן ההכנה:

  • מסדרים את העוגיות בתבנית התנור בצורה צפופה, אם יש חורים שוברים ודוחפים כדי לסתום חורים.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות

 

 

 

 

 

 

  • מכינים את הקרמל:
  • מכניסים את הסוכר, המים והמלח לסיר קטן או קלחת , ומעלים על להבה.
  • מערבבים כל פעם שהסוכר בתחתית הסיר מתחיל לימס (הסוכר אמור להראות כמו חול רטוב קצת).
  • ברגע שהסוכר מתחיל להפוך לצבע חום בהיר (ג'ינגי) מוסיפים את הקצפת
  • זה בסדר, הסוכר לא אמור לבוא להמסה מלאה,
  • מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • ממשיכים לבשל עוד כ 3-4 דקות
  • מוסיפים את השקדים ומערבבים
  • מורידים מהאש,
  • שופכים את תערובת הקרמל על הביסקווטים ומיישרים שיכסה את פני כל התבנית.
  • מכניסים לתנור ל10-15 דקות, עד שהקרמל מבעבע והמראה שלו יבש מעט.
  • מוציאים ומצננים
  • ממיסים את השוקולד ומורחים עם מרית מעל הקרמל,
  • זה השלב שאפשר לשחק עם צבעי השוקולד, (פירוט למטה)
  • מפזרים את הפירות והפיצוחים ומניחים להתמצקות השוקולד,
  • חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות או שברים א-סימטריים.
  • אורזים יפה בצלופן ושולחים לאנשים שחשובים לכם.
  • אופציה נוספת, משאירים על שולחן ומנשנשים מידי פעם עד שכבר אין מה לשלוח?
  • לאתר של ברוכי לחצי כאן

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 4 שעות

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 14 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 17 שעות

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

מִלִּים צְרִיכוֹת לִהְיוֹת | לאה הורביץ

לפני 5 ימים

|

0

היי לכולן, זו אני, האישה הבודדה

לפני 5 ימים

|

3