מנה חגיגית ומושקעת המיועדת לאוכלי שרויה.
דרגת קושי בינונית, משך הכנה כשעה, 24 גלילות .
השילוב בין הפריכות של המצה והמלית יוצר מנה חגיגית וטעימה.
החומרים:
6 מצות מרובעות
3 ביצים טרופות
1/2 כפית מלח
למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
לציפוי:(לא חובה)
1 כוס שקדים או אגוזים גרוסים.
ההכנה:
מכינים את המלית – מערבבים את כל חומרי המלית היטב לקבל עיסה דביקה.
מרככים את המצות- מרטיבים את המצות במים זורמים .
מניחים על סיר מים רותחים המעלה אדים ,עד התרככות מלאה. מחלקים את המצה לארבעה חלקים.
מניחים כף מהמלית בקצה כל מצה ומגלגלים לגליל.
טובלים את הגלילים בביצה ואחר כך בשקדים הגרוסים (לא חובה).
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הגלילים על להבה בינונית עד השחמה.
2 תגובות
הכנתי לארוחת ערב היום, חול המועד פסח, ויצא טעים מאד ויפה מאד! כולם אהבו, גם הקטנים הבררניים!
תודה רבה
מדהים תודה אשמח לעוד מתכונים