לתחתית:
3-4 תפוחי גרנד סמית׳ חתוכים דק לירח
3 כפות סוכר חום
2 כפות צימוקים בהירים ( לא חובה)
1/4 כפית קינמון
3 כפות יין ( אני שמה תירוש).
הכנה:
הכנה:
מערבבים עד שכל התפוחים מצופים ומעבירים לתבנית ללא נייר אפייה. מהדקים לתחתית שתהיה שכבה אחידה ללא חורים.
בקערה נוספת טורפים קלות:
3 ביצים
כוס סוכר
100גר חמאה מומסת
מעט תמצית וניל
מוסיפים
170 גר קמח
כפית א. אפייה
1/2 כפית קינמון.
לבלילה חלקה שופכים מעל תחתית התפוחים.
לציפוי קראנץ:
2 כפות סוכר
כפית קינמון
100 גר שקדים קצוצים גס ( עדיף עם הקליפה)
מערבבים בכף וזורים באופן שווה מעל העוגה. לפני האפייה.
אופים כ40 דקות עד שמזהיב.
*הבלילה מתאימה לתבנית בינונית רגילה ( זאת כמו 2 אינגליש קייק)
*ללא נייר אפייה.
* אפשר להמיר למחמאה יוצאת עדיין נפלאה ורכה.
אם לא רוצים אפשר שהשכבה של התפוחים המקורמלת אז חתכו את התפוחים לקוביות אבל דקות
ערבבו כרגיל עם היין וכו׳ ושפכו לתוך הבלילה כשהיא מאוחדת
*זה מעולה למאפינס
* הצעת הגשה עם כדור גלידת וניל
בתאבון
4 תגובות
כמה זה 170 גרם קמח? כוס?
ממש נראה מגרה אני חייבת לנסות!!
נראה מעניין
היי , האם אפשר להמיר את החמאה לשמן?
סיון האלופה!!
כל מה שמכינה באסטטיקה נדירה!!
וטעיםםםםםםם
מומלץ בחום ??