לבצק ?
230 גרם קמח
30 גרם קורנפלור
150 גרם חמאה (או מחמאה למתכון פרווה)1
00 גרם אבקת סוכר
ביצה m
קמצוץ מלח
כפית משחת וניל
אופן הכנת הבצק:
לעבד חמאה ויבשים לתערובת פירורית ולאחר מכן להוסיף את הביצה והוניל
לקרר שעה ולרדד .
לאפות ב180 מעלות רבע שעה.
לקרמל שקדים ?
כף גלוקוזה
220 גרם סוכר
130 מל מים
125 גרם שמנת או קצפת
100 גר דבש
115 גרם חמאה או מחמאה
350 גרם שקדים פרוסים
גרידה מתפוז שלם
אופן ההכנה:
להרתיח בסיר עד לקבלת גוון קרמל בהיר, במקביל להרתיח 125 גרם שמנת מתוקה (או קצפת צמחית למתכון פרווה) ולהוסיף לקרמל.ל אחר כך להוסיף גם את הדבש
וכן את החמאה (או מחמאה למתכון פרווה)
להביא לרתיחה ובעבוע להוריד מהאש ולהוסיף
350 גרם שקדים פרוסים וגרידה מתפוז שלם.
למרוח על הבצק האפוי ולאפות שוב 10 דקות.
מקררים וחותכים למקלות או כל צורה רצויה.
|