מה תכיני עם הילדים בחופשה? עוגיות סנדוויץ' במילוי ריבה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לבצק:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב קר

צילום והכנה: יהודית גנזלר
צילום והכנה: יהודית גנזלר

למלית:
1/2 צנצנת ריבת תותים או פטל אוכמניות או ריבה שאוהבים:)

לציפוי:
אבקת סוכר

הכנת הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד קמח, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים לבצק אחיד ועוטפים בנילון נצמד. מצננים במקרר במשך כ-1 שעה.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.
קורצים פרחים קטנים (או כל צורה אחרת שרוצים) ומניחים במרווחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
בעזרת פקק קטן או צנתר חלק מוציאים את החלק המרכזי במחצית מכמות העוגיות ויוצרים חור.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
אופים במשך כ-10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות, אך עדיין די בהירות.
מצננים לחלוטין לפני המילוי.
אופן המילוי:
הופכים את העוגיות השלמות (ללא החור) וממלאים בכ-1/2 כפית ריבה בכל אחת מהן.
סוגרים עם עוגיה עם חור ליצירת סנדוויץ'. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.