יום שני

|

|

20/01/2025

לאישה החרדית

|

|

|

20/01/2025

|

יום שני

ספרינג רולס – דפי אורז ממולאים באטריות שעועית וירקות מוקפצים/ השפית ליאורה כהן

צילום: אלי סגל
ספרינג רולס – דפי אורז ממולאים בירקות מוקפצים. יכול לשמש גם כמנה ראשונה, הטופו מעשיר את המנה בחלבון. אפשר להחליף את הטופו בחזה עוף מוקפץ.
דרגת קושי: בינונית, משך ההכנה: שעה, כמות: 12 יחידות.

החומרים:

12 דפי אורז

1 חבילת אטריות שעועית דקות

3 גזרים חתוכים לגפרורים

1 חבילת בצל ירוק חתוך לרצועות ארוכות

1 קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות

3 כפות שמן שומשום/זית

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל גס

200 גרם טופו חתוך לרצועות (לא חובה)

½ כוס בוטנים קלויים קצוצים

 

חומרים לרוטב:

½ כוס רוטב סויה

2 כפות דבש

¼ כוס מיץ לימון טרי

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

צילום: אלי סגל

אופן ההכנה:

מכינים את המלית: מחממים היטב את השמן בווק, מכניסים למחבת את גפרורי הגזר, הטופו והפטריות ומקפיצים במשך חמש דקות להזהבה קלה. מוסיפים את המלח והפלפל ומעבירים את הירקות לקערה. 

מכינים את אטריות השעועית: מכניסים את האטריות לקערה גדולה וחולטים אותן במים רותחים במשך שלוש דקות. מסננים. אין צורך לשטוף. 

מרכיבים את הרולס: מכינים קערה שטוחה מלאה במי ברז, טובלים את דפי האורז במים למשך 10 שניות ופורסים על קרש חיתוך. חשוב להשרות את הדפים במים לא יותר מהזמן המצוין במתכון, אם משרים אותם יותר מידי הם נעשים דביקים וקשה לעבוד איתם.

מניחים בשליש התחתון של הדף תלולית מאטריות השעועית, לצדן מניחים תלוליות מהירקות ומהבצל הירוק. 

מפזרים מעט בוטנים. עוטפים את המלית בדף האורז, מותחים ומגלגלים באופן הדוק. 

מכינים את הרוטב: מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון וטוחנים היטב. מגישים את הרולס עם מעט רוטב.

הרולס נשמרים במקרר במשך ארבעה ימים.

 

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים