החומרים:
12 דפי אורז
1 חבילת אטריות שעועית דקות
3 גזרים חתוכים לגפרורים
1 חבילת בצל ירוק חתוך לרצועות ארוכות
1 קופסת פטריות שמפניון טריות פרוסות
3 כפות שמן שומשום/זית
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל גס
200 גרם טופו חתוך לרצועות (לא חובה)
½ כוס בוטנים קלויים קצוצים
חומרים לרוטב:
½ כוס רוטב סויה
2 כפות דבש
¼ כוס מיץ לימון טרי
2 שיני שום כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
אופן ההכנה:
מכינים את המלית: מחממים היטב את השמן בווק, מכניסים למחבת את גפרורי הגזר, הטופו והפטריות ומקפיצים במשך חמש דקות להזהבה קלה. מוסיפים את המלח והפלפל ומעבירים את הירקות לקערה.
מכינים את אטריות השעועית: מכניסים את האטריות לקערה גדולה וחולטים אותן במים רותחים במשך שלוש דקות. מסננים. אין צורך לשטוף.
מרכיבים את הרולס: מכינים קערה שטוחה מלאה במי ברז, טובלים את דפי האורז במים למשך 10 שניות ופורסים על קרש חיתוך. חשוב להשרות את הדפים במים לא יותר מהזמן המצוין במתכון, אם משרים אותם יותר מידי הם נעשים דביקים וקשה לעבוד איתם.
מניחים בשליש התחתון של הדף תלולית מאטריות השעועית, לצדן מניחים תלוליות מהירקות ומהבצל הירוק.
מפזרים מעט בוטנים. עוטפים את המלית בדף האורז, מותחים ומגלגלים באופן הדוק.
מכינים את הרוטב: מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון וטוחנים היטב. מגישים את הרולס עם מעט רוטב.
הרולס נשמרים במקרר במשך ארבעה ימים.