חומרים
מתכונים חלביים לכבוד חנוכה מאת הקמפוס הקולינרי- בי"ס גבוה ללימודי הקולינריה
עוגת גבינה בריאות עם מיפל, תמרים ושוקולד
מאת שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
צולם עבור עיתון משפחה
עוגה עם כיוון בריא יותר, אך עדיין טעימה ומפנקת מאד. תחתית כוסמין וקוואקר, מלית ללא סוכר המבוססת על מייפל ובמרכזה – עיגול של תמרים, פקאן וקקאו. אגב, את מלית התמרים אפשר להכין גם ככדורי שוקולד בריאות בנפרד מהמנה עצמה.
דרגת קושי: בינונית זמן אפיה:
לתחתית הבצק:
חצי כוס קמח מלא או כוסמין מלא
חצי כוס קוואקר
רבע כוס שמן קוקוס
4 כפות מייפל טהור או סילאן
3 כפות מים
למלית:
3 גביעי גבינה 5 % (אפשר גם גבינת עיזים לבנה 5%)
גביע יוגורט
2/3 כוס מייפל טהור או סילאן
4 ביצים
2 כפות קמח מלא
להפתעת התמרים:
10 תמרי מג'הול מגולענים
כוס אגוזי פקאן
3 כפות קקאו
2 כפות סילאן
מייפל לציפוי העוגה
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את התחתית: מערבבים יחד את כל החומרים לבצק אחיד. משטחים אותו בתבנית אינגליש קייק רחבה. אופים למשך 15 דקות ומוציאים מהתנור. מצננים מעט.
בינתים מכינים את המלית: מערבבים יחד את הגבינה, היוגורט והמייפל או סילאן. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבבים היטב עד להטמעה מלאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים למלית אחידה. יוצקים חצי מכמות הגבינה ואופים למשך 10 דקות. בינתיים מכינים את ההפתעה: טוחנים במעבד מזון את התמרים והאגוזים עד שהם לגמרי נטחנים, מוסיפים את הקקאו והסילאן וממשיכים לטחון לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת גליל ארוך ומניחים אותו על העוגה, יוצקים את יתרת הגבינה ואופים במשך 40 ד'. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. לפני ההגשה יוצקים סירופ מייפל טבעי על העוגה ומגישים.
