כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
י״ז בתמוז ה׳תשפ״ד
|
23/07/2024

סופגניות מלוחות מצופות בגבינה מותכת/ השפית ליאורה כהן

צילום: אלי סגל

דרגת קושי: בינוני, משך הכנה: שעתיים וחצי, כמות: 15 יחידות

החומרים לבצק:

4 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כוס חלב פושר

1 ביצה

100 גרם חמאה מומסת

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

שמן עמוק לטיגון

החומרים לגבינה מותכת:

50 גר' חמאה

2 כוסות חלב

כף וחצי קמח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית גרידת אגוז מוסקט

150 גר' גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:צילום: אלי סגל

מכינים את הבצק:

מכניסים חלב, סוכר ושמרים לקערת הלישה. משהים במשך 10 דקות, מוסיפים כוס קמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה, המלח והחמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים את שאר הקמח ולשים במשך חמש דקות. מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים את הסופגניות. מניחים את הסופגניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

מחממים את השמן בסיר קטן ומטגנים את הסופגניות על להבה נמוכה משני הצדדים.

מכינים את הגבינה המותכת:

ממיסים את החמאה ומוסיפים את הפלפל הגרוס והקמח.

מטגנים במשך דקה תוך כדי בחישה עד שהקמח סופח את החמאה. מוסיפים את החלב ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה נמרצת למניעת גושים עד שהרוטב מסמיך.

מוסיפים את הגבינה המגורדת, המלח ואגוז המוסקט תוך כדי בחישה עד המסת הגבינה ומסירים מהאש.

יוצקים מעט רוטב על הסופגניה ומגישים חם.

הרוטב נשמר במקרר במשך שבועיים. לשימוש חוזר מחממים את הרוטב על בן מארי או במיקרו בפולסים קצרים עד שהרוטב מותך בשנית.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים