חנוכה כבר בפתח ועמו הריחות האהובים של הסופגניות, הלביבות ויתר מאכלי החנוכה שמעלים זיכרונות משפחתיים טעימים במיוחד. דנונה מבית שטראוס מגישים עבורכם מתכון פשוט שכולו פלא: סופגניות יוגורט מושלמות לאירוח משפחתי עם ערך מוסף.
מה צריך?
בשביל לקבל 20 סופגניות יש להשתמש עבור הבלילה ב-
- 2 כוסות קמח (280 גר')
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס סודה מוגז מבקבוק (200 מ"ל)
- 2 כפות סוכר
- רבע כפית מלח
- גביע דנונה BIO 3% שומן 200 גרם
- 1 ביצה
עבור המילוי (לבחירה) –
- 30 גרם קוביות שוקולד פרה חצויות
- 3 כפות ריבת תות חלקה וקרה
עבור העיטור –
- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
שלב 1 – ננפה יבשים לקערה ונערבב: קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, נוסיף סודה, יוגורט וביצה. נערבב במרץ עד שנקבל מרקם חלק המזכיר חומוס.
שלב 2 – ניצוק בקבוק שמן רגיל לסיר עמוק, וכאשר הוא רותח יש להוסיף בעזרת כף את הסופגניות לשמן הרותח.
שלב 3 – מי שרוצה, יטמון חצאי קוביות שוקולד בתוך הבלילה, או חצי כפית ריבה ויכסה, ולאחר מכן יערה לתוך השמן הרותח.
הכי נוח להשתמש בכף גלידה שהיא עמוקה ואז קל לטמון בפנים הפתעת שוקולד או ריבה ומיד לערות לשמן החם.