כל התוכן המעניין לאישה החרדית
שבת
|
י״ב בניסן ה׳תשפ״ד
|
20/04/2024

קיש כרתי / ליאורה כהן

צילום: אלי סגל

דרגת קושי בינונית, משך הכנה 75 דקות, שני קישים בקוטר 22 ס"מ

אביזרים תבנית קיש מתפרקת בקוטר 22 ס"מ

החומרים לבצק:

1 3/4 כוסות קמח (300 גר')

1 כפית מלח

150 גר' מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות

1 ביצה

2 כפות מים

1 כפית תימין (לא חובה

החומרים למלית:

4 גבעולי כרתי ללא החלק הירוק חתוכים לפרוסות דקות.

2  בצלים חתוכים לחצאי פרוסות

1/4 כוס שמן זית

החומרים לרוטב הרויאל :

3 ביצים 3/4 כוס משקה סויה /שקדים

1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית חרדל

1 כף קמח

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק- מכניסים לקערת הלישה קמח מלח ותימין ומוסיפים את המרגרינה חתוכה לקוביות קטנות. לשים (אפשר ללוש ביד) בוו ה—K עד שמתקבל בצק פרורי. מוסיפים את הביצה והמים ולשים רק עד שהבצק נפרד מהדפנות. במשך שלוש עד חמש דקות לא יותר. מהדקים את הבצק לעיגול שטוח מכניסים לשקית הקפאה ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק לעלה הגדול מקוטר התבנית בחמישה ס"מ בעובי 5 מ"מ. מניחים את הבצק בתחתית התבנית ומהדקים לדפנות. מסרים את עודפי הבצק (להכנת פשטידה נוספת) ומנקבים את התחתית במזלג. מניחים רדיד אלומניום על בסיס הבצק ומפזרים גרגרי חומוס יבשים (שישמשו כמשקולת בשעת אפייה). מעבירים למקפיא למשך 1/2 שעה.

מכינים את המלית: מכניסים לקערה בינונית את הביצים  החרדל המלח הפלפל והקמח וטורפים היטב מוסיפים את משקה הסויה  וטורפים עד שמתקבל רוטב חלק ללא גושים.

מחממים את השמן במחבת רחבה (אפשר לרכך את הכרתי במיקרו – מכניסים לקערת זכוכית עם השמן ומחממים במשך חמש דקות) מוסיפים את פרוסות הכרתי והבצל, ומטגנים במשך חמש דקות תוך בחישה. אופים את הבצק בתנור שחומם ל170 מעלות במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלונמיניום ומסדרים את הכרתי בתוך קילתית הבצק. יוצקים את רוטב הרויאל עד לגובה המלית שבקלתית. מחזירים לתנור ואופים במשך 20 דקות עד שהרויאל מתמצק. מוציאים ומקררים.

רצוי לפרוס את הפשטידה לאחר ההתקררות ולחמם שוב לפני ההגשה

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני 2 ימים

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 2 ימים

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 3 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 3 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 4 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 4 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 4 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 4 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 5 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 5 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 5 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 5 ימים

|

0